Time : 10:25:12
Date : 26 March 2007
Sender Name: Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV)

Abigail Swillens wint K VIV-Ingenieursprijzen

Donderdag 22 maart vond naar jaarlijkse traditie de uitreiking van de K VIV-Ingenieursprijzen plaats. Reeds voor de 65ste keer bekroonde de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV) de beste eindwerken van pas afgestudeerde burgerlijke en bio-ingenieurs. Deze keer vond de uitreiking plaats in de Universiteitshal van de Katholieke Universiteit Leuven.

De 6 laureaten gaven het beste van zichzelf en presenteerden met verve hun eindwerk. Belangrijke criteria voor de jury waren de communicatievaardigheden en de maatschappelijke dimensie van het werk. De jury was het meest gecharmeerd door ir. Abigail Swillens. Zij werd met haar werk 'Dodelijke vaatziekte eindelijk opspoorbaar?' dan ook uitgeroepen tot grote winnaar van deze 65ste editie. Peter Mortier werd met zijn eindwerk over de levensreddende combinatie van medische implantaten en computersimulaties tweede. Clara Verhelst, tenslotte, veroverde de meeste publieksharten en sleepte met het zeer actuele "Op hete kolen..." over geavanceerde 'schone' steenkooltechnologieën naast de derde prijs van de jury ook nog de publieksprijs in de wacht.

Opvallend dit jaar was de opmars van de vrouwelijke ingenieurs onder de laureaten. Maar liefst 4 van de 6 genomineerde werken werd verdedigd door (minstens) een vrouw!

Stemmenimitator Dirk Denoyelle zorgde voor extra sfeer in de zaal met zijn intermezzo's tussen de presentatie door.

EERSTE PRIJS, 2000 EUR:
Abigail Swillens
Zoektocht naar efficiënte detectie van aorta aneurysma's: Dodelijke vaatziekte eindelijk opspoorbaar?
Faculteit Ingenieurswetenschappen Universiteit Gent Promotor: Prof. Dr. ir. P. Segers

TWEEDE PRIJS, 1250 EUR:
Peter Mortier
Medische implantaten en computersimulaties: een levensreddende combinatie
Faculteit Ingenieurswetenschappen Universiteit Gent Promotoren: Prof. Dr. ir. B. Verhegghe en Prof. Dr. ir. R. Van Impe

DERDE PRIJS, 625 EUR + Publieksprijs:
Clara Verhelst
Op hete kolen...
Faculteit Ingenieurswetenschappen Katholieke Universiteit Leuven Promotoren: Prof. Dr. ir. W. D'haeseleer en Prof. Dr. ir. L. Helsen

Meer weten?
Patrick De Ceuster - 0474-973 048 - patrick.deceuster@kviv.be www.kviv.be/ingenieursprijzen

K VIV vzw - Ingenieurshuis
Desguinlei 214 - 2018 Antwerpen
Tel.: +32 (0)3 260 08 40 / Fax: +32 (0)3 216 06 89 E-mail: info@kviv.be
www.kviv.be

Over de K VIV
De Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV) is een ledenvereniging die een actieve bijdrage levert tot de welvaart en het welzijn van de maatschappij door het bevorderen van technologie en techniek in het algemeen en de ingenieurswetenschappen in het bijzonder. De K VIV werd opgericht in 1928 en telt 10.200 individuele leden. In de loop der jaren is de K VIV uitgegroeid tot een stevig gestructureerde en steeds actievere vereniging die nu ook op Europees vlak een voortrekkersrol speelt. De werking steunt op de belangeloze inzet van een duizendtal leden die borg staan voor voortdurende vernieuwing, creativiteit en kwaliteit.

URL: http://www.kviv.be/ingenieursprijzen http://www.kviv.be
http://www.ti.kviv.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL