GTI NV

Sekisui S-Lec vertrouwt asset management toe aan GTI

Maastricht- Airport, 26 maart 2007

GTI verwerft in samenwerkingsverband 3-jarig prestatiecontract

Na een zware competitie mocht GTI Zuidoost op vrijdag 23 maart haar handtekening zetten onder een driejarig contract met het Japanse Sekisui S-Lec. In het contract besteedt Sekisui S-Lec het asset management van haar nieuwe ?PVB resinplant? in Geleen uit aan GTI en Burgers Ergon, samen vertegenwoordigd in de VOF S-Mac. In de fabriek op het Chemelot terrein produceert Sekisui grondstoffen voor haar eindproduct: PVB film voor gelamineerd glas voor de automotive en bouwbranche. GTI liet de concurrentie achter zich omdat zij alle disciplines onder één dak heeft en 24 uur bereikbaar en beschikbaar is. Dat laatste is van grote waarde voor een fabriek met een vol continu productieproces. Met het contract is een totale waarde van rond de 1,8 miljoen euro gemoeid.

Sekisui S-Lec besteedt haar asset management uit. Dit behelst zowel het onderhoudsmanagement als de uitvoering van
onderhoudswerkzaamheden. Hiertoe behoort tevens de bewaking van de integriteit van de installaties. Dit houdt in dat Sekisui S-Lec op ieder moment van de dag moet kunnen aantonen dat haar fabriek voldoet aan alle wettelijke vereisten. Daarnaast ondersteunt GTI haar opdrachtgever met maintenance engineering; dat leidt tot advisering over slimmer onderhoud en beheer van installaties. Het partnership is gegoten in een driejarig contract waarbij in de eerste twee jaar key prestatie indicatoren worden ontwikkeld. In het derde jaar zijn die indicatoren ?hard? en spreken de partijen elkaar daarop aan. In de chemische sector is een dergelijk vergaande samenwerking op technisch vlak zeer bijzonder.

Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, de Europese leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties, evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer.

SUEZ Energy Services telt 66 000 medewerkers en realiseerde in 2006 een omzet van 10,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.