Ingezonden persbericht


Persbericht

26 maart 2007

Tribal Internet Solutions levert fundering www.ballast-nedam.nl internetbedrijf ontwikkelt CMS op maat voor websites bouwbedrijf

Tribal Internet Solutions heeft voor Ballast Nedam een content management systeem (CMS) op maat geleverd, op basis van het in-house ontwikkelde CMS van Tribal; T-site. Het content management systeem op maat vormt de fundering voor de nieuwe website van Ballast Nedam - www.ballast-nedam.nl - en voor de complete website-lijn voor de dochtermaatschappijen, projecten en producten. Met dit nieuwe product verzekert Ballast Nedam zich van een online kanaal voor heldere en transparante communicatie over het totale dienstenpakket.

In nauwe samenwerking zetten Tribal en Ballast Nedam met T-site en een aantal speciaal ontwikkelde modules een integrale oplossing neer, die naadloos aansluit bij de vooraf gestelde doelen en eisen. Door het nieuwe content management systeem kunnen medewerkers van de verschillende bedrijfsonderdelen van Ballast Nedam nu met het content management systeem hun eigen website(s) onderhouden. De webmasters van Ballast Nedam zijn tevens in staat om in een fractie van de tijd die ze voorheen kwijt waren nieuwe websites aan te maken. Dit alles zorgt voor aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen.

Naast het T-site content management systeem ontwikkelde Tribal een aantal modules om te kunnen voldoen aan de specifieke eisen die Ballast Nedam had. Zo wilde het bedrijf relatief eenvoudig nieuwe websites kunnen lanceren ten behoeve van de vele bouwprojecten. Speciaal daarvoor maakte Tribal de zogeheten implementatiemodule. Deze module maakt het mogelijk om in korte tijd een website te maken en publiceren die aansluit bij het centrale Ballast Nedam-portaal terwijl de pagina´s een eigen URL, opmaak en indeling hebben.

Daarnaast wilde het bouwbedrijf meer dynamiek mogelijk maken op de website zoals een gemakkelijke overstap van het ene bedrijfsonderdeel naar het andere, of van een product naar een account manager. Daarvoor werd de ´content koppeling functie' toegevoegd aan de gereedschapsset. Hiermee worden automatisch links naar gerelateerde onderwerpen gegenereerd zodat dynamische navigatie mogelijk is. "De content koppeling functie is in feite de verbindende schakel, het cement, tussen content, bedrijven en websites," vertelt Adrie van Kessel, hoofd P.R. Ballast Nedam.

Omdat praktijkvoorbeelden een product, dienst of project sprekend kunnen illustreren wilde Ballast Nedam graag verhalen van medewerkers uit de praktijk op de website plaatsen. Hiervoor ontwikkelde Tribal de ´aan het woord-module´. Zo zien klanten en partners met wie ze te maken hebben en wordt de expertise van Ballast Nedam concreet toegelicht.

Volgens Patrick Slenders, webmaster bij Ballast Nedam, was de keuze voor Tribal snel gemaakt. "We zochten een partner die kon meedenken en enthousiast de samenwerking wilde aangaan. Dat was bij Tribal zeker het geval. Tribal en Ballast Nedam hebben intensief contact onderhouden en veel van gedachten gewisseld om tot de oplossing te komen die er nu ligt."

(444 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Tribal Groep
De Tribal Groep is een full service internetbedrijf dat in 1999 opgericht is in Den Bosch. Het is gespecialiseerd in content management (Tribal Internet Solutions) en internet marketing (Tribal Internet Marketing). Alle divisies ondersteunen gerenommeerde organisaties die internet al geruimte tijd verder hebben geïntegreerd in hun marketingmix. Sinds de oprichting heeft Tribal een snelle groei doorgemaakt. Inmiddels telt het bedrijf 60 medewerkers. Tribal helpt een groot aantal klanten waaronder Philips, Rabobank, Océ, Ballast Nedam, Marktplaats en Digitenne hun internetactiviteiten te optimaliseren en renderend te maken op het internet, zowel in Nederland als internationaal.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met René van den Nieuwenhof bij LEWIS Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: renevdn@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com