Ingezonden persbericht


Fluke Networks Press Release

----------

Met de nieuwe LinkRunner Pro worden verbindingsproblemen sneller opgelost

zonder onnodige escalatie

De geheel nieuwe LinkRunner Pro is de enige tool in zijn klasse met ondersteuning voor Gigabit Ethernet, 802.1X, PoE en rapportagefuncties voor eerstelijns technici

EVERETT, Washington (Verenigde Staten) - Fluke Networks introduceert de LinkRunner Pro Network Multimeter. Deze nieuwe tool is de eerste en enige in zijn klasse die de noodzaak voor probleemescalatie vermindert doordat eerstelijns technici zélf problemen met Gigabit Ethernet-verbindingen en 802.1X-conflicten kunnen oplossen en uitgebreide testrapporten over de verbindingsstatus kunnen produceren. De nieuwe LinkRunner Pro ondersteunt tevens PoE-verificatie (Power over Ethernet) volgens de IEEE 802.3af-standaard en identificeert de dichtstbijzijnde switch via het Cisco, Extreme of Link Layer Discovery Protocol (CDP/EDP/LLDP).

"Nu we Gigabit Ethernet implementeren voor onze desktopsystemen, verwacht ik dat problemen met Gigabit Ethernet 15-20% zullen gaan uitmaken van de meldingen over verbindingsproblemen", zegt Sean Kliger, Network Engineer van het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle. "De LinkRunner Pro biedt ons de mogelijkheid deze problemen al in de eerste lijn te detecteren".

Technici hebben steeds vaker behoefte aan tools die geschikt zijn voor de snelheden van moderne netwerken. De LinkRunner Pro is de eerste tool in zijn soort die ondersteuning biedt bij het oplossen van verbindingsproblemen met Gigabit Ethernet. Met de LinkRunner Pro kan een technicus netwerkverbindingen tot snelheden van 1000 Mbit/s tot testen en maximaal 10 belangrijke netwerkapparaten of URL's pingen. Verbindingsproblemen met Gigabit Ethernet worden nu nog vaak geëscaleerd naar gespecialiseerde technici, omdat de bestaande tools ontoereikend zijn voor Gigabit-snelheden. Deze probleemescalaties kosten de netwerkspecialisten veel tijd, waardoor ze minder tijd overhouden voor het oplossen van gecompliceerdere problemen. Dankzij de LinkRunner Pro kunnen verbindingsproblemen al in de eerste lijn worden verholpen.

De LinkRunner Pro is de enige tool voor het oplossen van verbindingsproblemen waarmee technici 802.1X-conflicten snel kunnen verhelpen. Dit is van groot belang, omdat het 802.1X-protocol waarin striktere beveiligingseisen zijn opgenomen steeds meer wordt toegepast in kabelnetwerken. De verantwoordelijkheid voor de implementatie van deze nieuwe technologie berust steeds vaker bij de supporttechnici voor desktopsystemen, die daardoor tools nodig hebben om problemen met de gebruikersverificatie op te lossen.

Problemen sneller oplossen dankzij testrapporten

Dankzij de objectieve rapporten over verbindingsproblemen die door de LinkRunner Pro worden gegenereerd, hoeven de tests niet op een hoger niveau te worden herhaald. "We werken in een complexe omgeving. Het netwerk krijgt vaak ten onrechte de schuld van problemen met de verbinding", zegt Craig Bartholomew, Network Engineer bij Fannie Mae. "De rapportagefunctionaliteit van de LinkRunner Pro geeft ons bewijs in handen voor de werkelijke oorzaken van eenvoudige verbindingsproblemen".

Vóór de introductie van de LinkRunner Pro waren dergelijke rapportagefuncties alleen voorbehouden aan gecompliceerde en kostbare tools. De LinkRunner Pro biedt een nieuw alternatief voor dure, complexe testinstrumenten en wordt geleverd met LinkRunner Connect. Deze software geeft de technicus de mogelijkheid alle testresultaten vast te leggen en naar een computer te uploaden voor gebruik bij probleemmeldingen.

Kabels sneller identificeren via digital toning

De LinkRunner Pro kan tevens worden ingezet voor het genereren van digital toning, waarbij de signalen kunnen worden gedetecteerd door de IntelliTone probe van Fluke Networks. De digital toning-technologie is niet gevoelig voor elektrische interferentie en kan veilig worden ingezet op actieve netwerken. Hierdoor kunnen kabels in een lokaal netwerk sneller en betrouwbaarder worden geïdentificeerd.

Beschikbaarheid van het product

De nieuwe LinkRunner Pro is met onmiddellijke ingang wereldwijd leverbaar bij distributeurs en andere verkooppunten van Fluke Networks.

Fluke Networks

Fluke Networks levert innovatieve oplossingen voor het installeren, certificeren, testen, controleren en analyseren van kopernetwerken, glasvezelnetwerken en draadloze netwerken van telecomproviders en andere ondernemingen. De oplossingen uit het uitgebreide assortiment Network SuperVision Solutions(TM) van Fluke bieden installateurs, eigenaren en beheerders van netwerken een beter inzicht in het netwerk. Dankzij de snelheid, de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak van deze oplossingen kunnen de netwerkprestaties eenvoudig worden geoptimaliseerd.

Het hoofdkantoor van Fluke Networks bevindt zich in Everett (Washington). De producten van Fluke zijn leverbaar in meer dan 50 landen. Bezoek voor meer informatie de website van Fluke Networks (www.flukenetworks.com), of bel +31 (0)20-7132984 (Nederland) of +32 (0)2-402-2113 (België).

----------

Voor meer informatie of hoge resolutie fotomateriaal neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills / Inge Noijen

EMEA Channel Marketing Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020

+31(0)40-2366088 <:blocked::mailto:carl>Carl@mills-advertising.com / <:blocked::mailto:inge>inge@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com <:blocked::http:/>www.mills-advertising.com

Mills, Hughes & Partners
Tel: +31 - 40 - 2110110
Fax: + 31 - 40 - 2651020
Po Box 6310
5600 HH Eindhoven, The Netherlands
www.mills-advertising.com