Ingezonden persbericht


Persbericht

Snelle opmars IP VPN's

Belemmeringen weggenomen, capaciteit voldoende, zegt Interoute

Amsterdam, 26 maart 2007 --- De opmars van eigen, beveiligde bedrijfsnetwerken binnen organisaties is niet te stuiten. Leken niet veel meer dan een jaar geleden de bezwaren groter dan de voordelen, intussen zijn die barrières praktisch allemaal geslecht. Vooral in de retailbranche en diverse mediasectoren zien we een forse toename van deze VPN's, Dat is het resultaat van recente ontwikkelingen en veranderingen in het aanbod.

De beperkingen die een wijdere acceptatie van VPN's in de weg stonden betroffen vooral de beveiliging en de vrees dat te weinig ADSL-capaciteit voorhanden was. Ook bestaande langlopende contracten en de belemmeringen van bestaande (legacy) systemen zaten in de weg. Een recent rapport van marktonderzoekers Frost & Sullivan, IP Virtual Private Networks (IP VPNs) in Europe 2007, heeft de ontwikkelingen in kaart gebracht.

De beveiliging van VPN's is geen reden meer om af te zien van een eigen bedrijfsnetwerk, beweert Frost & Sullivan. De veiligheid van de gegevens zijn goed gegarandeerd. Eertijds bejubelde technieken als ATM en Frame Relay worden massaal over boord gezet, de convergentie van GSM, internet, e-mail en TV bespoedigt de overstap en tenslotte wordt het vasthouden aan bestaande contracten met suppliers thans als minder hinderlijk ervaren.

Interoute voorzag snelle opkomst IP VPN
Dat is ook de constatering van Berend Jan van Maanen, Country Manager Benelux en Nordics van Interoute. 'We hebben geanticipeerd op de snelle opkomst van VPN's,' benadrukt hij. 'De netwerkcapaciteit die bedrijven nodig hebben om snelle, betrouwbare en vooral veilige bedrijfsnetwerken te onderhouden kunnen wij nu al bieden. Dat is het resultaat van onze recente investeringen in extra glasvezel. We zijn nu voorbereid op een soort inhaalslag in diverse marktsegmenten. We kunnen het aan.'

Interoute ziet dus ook de behoefte aan extra capaciteit, mede als gevolg van de genoemde convergentie. Het bedrijf investeert in de komende tijd opnieuw 22 miljoen Euro in de opbouw van een nieuw netwerk zodat het opgewassen is tegen de extra belasting in het VPN-tijdperk.

Al ruim twee jaar geleden voorspelde Frost & Sullivan dat eigen bedrijfsnetwerken de toekomst hadden. De onderzoeker voorzag de snelle capaciteitstoename van ADSL, mede dankzij het gebruik van glasvezel - een ontwikkeling waaraan in eerdere instantie nog getwijfeld werd. De verspreiding van ADSL-netwerken, ook naar afgelegen gebieden, deed de rest. Op dit moment nadert de aansluiting van ondernemingen op ADSL-netwerken in ons werelddeel de 100 procent.

Mediasector en retailbranche op het vinkentouw
Grote ondernemingen, financiële organisaties en overheden waren altijd al in beeld als potentiële grootgebruikers van IP VPN. Maar de mediasector, met zijn behoefte aan uitzendingen in real time en het laten verlopen van spraak, data en internetverkeer over één en hetzelfde platform, is nu ook massaal aan het overstappen. Hetzelfde geldt voor de retailbranche, die de grootste behoefte heeft aan snelle, betrouwbare verbindingen met centrale, maar ook afgelegen vestigingen voor PIN- en CHIP-betalingen. Bovendien is in de retailmarkt behoefte aan online voorraadbeheer en onvertraagde winkelinformatie. Dankzij IP VPN worden die wensen realiteit.

IP VPN is dus aan een opmars bezig en vervangt het verouderde ATM/Frame Relay in snel tempo. Nieuwe markten, als de genoemde mediasector en de retailmarkt komen op als nieuwe gebruikers. Spraak en videotoepassingen over VPN nemen hand over hand toe, met de onafwendbare capaciteitseisen die daarmee gepaard gaan. De druk op de kosten zet door, waardoor een verdere toename in de hand wordt gewerkt.

De verwachting is dat de groei van IP VPN/markt, die de afgelopen drie jaar zo'n 30 procent bedroeg, na 2008 nog zal toenemen. Verouderde netwerken gaan bij het grofvuil, de convergentie neemt verder toe en daarmee het gebruik van bedrijfskritische applicaties.

Interoute heeft die behoefte aan extra capaciteit al in vroeg stadium herkend. De continue modernisering van het netwerk zal ertoe leiden dat nieuwe klanten nu binnen tien dagen 10G waves en 10GIG Ethernet geleverd kunnen krijgen, daar waar de meeste operators vier tot acht weken nodig hebben. De netwerk service providers die gebruik maken van het Interoute netwerk profiteren in gelijke mate mee van deze uitbreiding.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 35.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 14.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan ¤1 miljard vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl

Contact voor de media:
Lubbers & De Jong
Maartje van Oeveren
T 020-4210565
E Maartje@l-dj.nl