Politie Amsterdam-Amstelland



Bromfietser met teveel drank op van de weg gehaald / Vijzelstraat (26/03/07)

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart rond halftwee werd een bestuurder van een bromfiets aangehouden op de Vijzelstraat ter zake het rijden onder invloed van drank. Een politie eenheid zag de bromfietser rijden terwijl hij van links naar rechts over de weg slingerde en veel moeite had om zijn bromfiets onder controle te houden.

Bij de 34-jarige man werd bij ademanalyse zes maal de toegestane hoeveelheid alcohol gemeten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, hij kreeg een rijverbod van 24 uur en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bouwvakker gewond na val van zes meter / IJburglaan (26/03/07)

Maandagmorgen 26 maart rond acht uur kwam tijdens werkzaamheden in een nieuwbouwcomplex op IJburg een bouwvakker ten val. Het slachtoffer, een 53-jarige man, is ongeveer zes meter naar beneden gevallen. Hij is door de brandweer met een ladder van het dak gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis met ernstig hoofdletsel. De arts van de traumaheli heeft het slachtoffer begeleid.
Ruzie ontaardt in steekpartij, 3 verdachten gearresteerd / Hoekenes (26/03/07)

Zondagavond 25 maart rond halftien hadden een aantal mannen en vrouwen ruzie op Hoekenes. Het waren bekenden van elkaar. De ruzie ontaardde in een steekpartij, waarbij een 38-jarige man ernstig gewond raakte. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Drie verdachten, twee mannen en een vrouw werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hun betrokkenheid bij de steekpartij moet worden onderzocht. Rechercheurs van Bureau Opsporing van district West onderzoeken de zaak.