Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|   |Brummen - vier gewonden bij aanrijding          |
Bij een eenzijdige aanrijding op de N 348 onder Brummen zijn maandagavond (26/03) vier jonge vrouwen gewond geraakt. Drie van hen raakten zwaar gewond, het letsel van de vierde bleek geringer. De slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen in de regio vervoerd.

De aanrijding werd rond 19.50 uur gemeld en bleek op de autoweg tussen Zutphen en Brummen te hebben plaatsgevonden. De auto kwam uit de richting Zutphen en is aan het eind van de vierbaansweg, daar waar deze overgaat in een tweebaansweg door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Twee uit de richting Leuvenheim naderende automobilisten konden nog net een aanrijding voorkomen.

Bij de correctiemanoeuvre is de ongeluksauto via de rechterberm in een sloot terecht gekomen. Voor de hulpverlening werden meerdere ambulances, de traumaheli, de brandweer Brummen en diverse politie-eenheden ingezet. De N 348 werd tussen Brummen en Zutphen (Nieuwe IJsselbrug) tijdelijk afgesloten voor de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst.

Niet alle slachtoffers hebben hun gordel gedragen en drie slachtoffers bleken zwaar gewond terwijl het letsel van één van hen geringer bleek. Zij zijn naar verschillende ziekenhuizen in de regio vervoerd en over de identiteit van de slachtoffers is nog onvoldoende duidelijkheid.

Einde bericht
---


---


---

---- --