Gemeente Stadskanaal

Uit de gemeenteraad

In de gemeenteraadsvergadering van 26 maart 2007 zijn onder andere de volgende punten onder de aandacht gebracht:

* De raad kreeg informatie over de plannen van het nieuwe college van Gedeputeerden van de provincie Groningen over de Veenkoloniën. Veel aandacht was er voor de ontwikkelingen in de regio Stadskanaal en omstreken.

* Inhakend hierop is op initiatief van de fractie van de ChristenUnie stilgestaan bij het voornemen om op termijn de sneltramverbinding of lightrail vanuit de stad Groningen via Veendam door te trekken naar Stadskanaal vice versa en eventueel naar Emmen. En hoe dit proces sneller kan.

* De brief van de Stichting Katholiek Onderwijs Provincie Groningen over schoolzwemmen wordt op verzoek van de raad betrokken bij de evaluatie van het schoolzwemmen. Deze evaluatie vindt in 2008 plaats.

* De raad kan zich vinden in het voorstel van het college om ook een financiële bijdrage te geven voor de restauratie van de kerk van de Hervormde Evangelisatie in Vledderveen. Deze kerk is een rijksmonument. Ook de rijksoverheid en particulieren dragen bij.
* De Tweede Kamer heeft een wet vastgesteld waarmee de inburgering van nieuwe inwoners in Nederland is geregeld. Hierin is een taak weggelegd voor gemeenten. In verband hiermee heeft de raad een voorstel van het college behandeld en een verordening vastgesteld. Hiermee is bekend hoe de inburgering binnen de gemeente Stadskanaal plaatsvindt.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling voor de volgende bouwplannen te verlenen aan:

* de heer B. Meijer, Tinnegieter 22 in Stadskanaal om vrijstelling voor het bouwen van een woning op het perceel Tinnegieter 22 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerp van het vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 5 april t/m 16 mei 2007 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over dit plan kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. In de periode van 22 t/m 28 maart 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Stationslaan ong., voor het bouwen van acht appartementen, d.d. 26 maart,

* Unikenstraat 66, voor het tijdelijk plaatsen van een reclamebord en het wijzigen van de bestemming van de garage., d.d. 27 maart,
* Grevelingenlaan 16, voor het plaatsen van een carport, d.d. 28 maart, o Navolaan 15-39, voor het verzoek om legalisatie van VRV units, d.d. 26 maart,

* Pagedal Sectie B. 9331 ged., voor het slopen van de kiosk, d.d. 23 maart,

* Stelmaker 12, voor het plaatsen van twee gevelpanelen, d.d. 27 maart,

* Cereskade 33, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 23 maart.

Musselkanaal

* Hulststraat 2 voor het plaatsen van een tuinmuur, d.d. 28 maart,
* Sluiskade 48A, voor het legaliseren van het bouwen van een garage en carport, d.d. 22 maart.

Onstwedde

* 2e Barlagerweg 20, voor het plaatsen van een garage, d.d. 26 maart.

Alteveer

* Holterweg 6, voor het slopen van een woning, d.d. 27 maart.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, tel. (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met onze mede-werker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kennisgeving Monumentenwet

De burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend, dat op grond van artikelen 11 en 16 van de Monumentenwet, artikel 54 van de Woningwet evenals de Algemene wet bestuursrecht een wijzigingsvergunning is verleend aan:

* S.B.K.G.D., Prins Hendrikplein 10 in Veendam voor het terugplaatsen van een pijporgel aan de Waterschapsweg 32 in Vledderveen.

* Noord Nederlandse Orgelacademie, de Lijnbaan 29 in Bedum voor groot onderhoud aan het orgel aan de Oosterkade 5 in Stadskanaal.

Belanghebbenden kunnen, binnen zes weken na datum van vergunningverlening, tegen deze beschikking beroep aantekenen. Men dient het beroepsschrift dan in bij de Rechtbank Groningen, sector bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening.

Voor vragen over deze vergunning kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten de heer R. Smit, T (0599) 631 440.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* de heren Z.C. en Z.Y. Zheng, Marktstraat 102 in Musselkanaal voor het oprichten van een inrichting (Wok van Musselkanaal) aan de Marktstraat 102 in Musselkanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

Ook ter inzage de openbare kennisgeving en beschikkingen Wm en Wvo inzake de aanvraag van:

* Stichting Protestants Christelijk Ziekenhuis Refaja, Boerhavestraat 1 in Stadskanaal. Het gaat om een revisievergunning, een nieuwe de gehele inrichting omvattende ver-gunning, voor een ziekenhuis.

Het Waterschap Hunze en Aa's heeft de gemeente verzocht deze procedure te coördineren. De beschikking Wvo ligt ook bij het Waterschap, Aquapark 5 in Veendam ter inzage van 8.30 uur tot 16.00 uur. Zowel burgemeester en wethouders als het Waterschap hebben op deze aanvraag positief besloten. In het belang van de bescherming van het milieu en oppervlakte water zijn er voorschriften gesteld. Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikkingen beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikkingen hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikkingen vóór 17 mei 2007 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Gewijzigde dienstverlening rond de feestdagen

Openingstijden

Op Goede Vrijdag, vrijdag 6 april en Tweede Paasdag, maandag 9 april zijn het gemeentehuis en het loket voor wonen welzijn en zorg in de A22, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziël-aan 22, gesloten. De burgerlijke stand is, uitsluitend voor het doen van aangiften van overlijden, geopend op zaterdag 7 april 2007 van 9.00 tot 10.00 uur.

Afvalinzameling

Op Tweede Paasdag, maandag 9 april, is de gemeentelijke afvalverwerking gesloten en wordt er geen huisvuil opgehaald. De maandagroute wordt op zaterdag 7 april gereden. Op Goede Vrijdag, 6 april wordt er gewoon afval ingezameld en is de gemeentelijke afvalverwerking open.

Takkenroute van 22 tot 27 april

Servicenummer: 0900 - 631 40 50 EUR 0,05 per minuut

Het servicenummer is niet alleen bedoeld voor vragen of meldingen over onderhoud, maar ook voor aanmeldingen, zoals voor de takkenroute. Tweemaal per jaar, in het voor- en najaar, rijdt de gemeente de takkenroute om het snoeiafval op te halen. Dit is een extra service van de gemeente waarvoor u niets hoeft te betalen. Het kost u slechts één telefoontje naar het servicenummer! Meer informatie over de takkenroute onder Wonen & Leven, afval en inzameling (snoeihout).

Takken worden opgehaald!

Soms zijn er zoveel aanmeldingen dat de versnipperaar het niet redt voor 17.00 uur of op de dag waarop dit is afgesproken. Geen probleem, ook na 17.00 uur gaat het ophalen van de takken door. Redt de versnipperaar het niet op de afgesproken dag, dan begint deze de volgende dag op de afgebroken route, dus van de dag daarvoor. U hoeft hiervoor dus niet naar het servicenummer te bellen.

Route-indeling takkenroute

Maandag 23 april: Stadskanaal (Centrum, De Hagen, Maarsstee, Maarswold, Vogelwijk, De Borgen en Maarsveld).

Dinsdag 24 april: Stadskanaal (Parkwijk en Stadskanaal Noord, Waterland).

Woensdag 25 april: Musselkanaal + buitengebied.

Donderdag 26 april: Onstwedde + buitengebied.

Vrijdag 27 april: Alteveer en Mussel + buitengebied.
* 04 april 2007