Grondlegger Nederlandse catwalkshows krijgt Society Award


AMSTERDAM, 20070319 -- Emilie Bouwman (1943), directeur van modellen- en organisatiebureau Favourite, ontvangt voor haar gehele carrière de oeuvreprijs van de Society Awards. De onderscheiding wordt haar uitgereikt op maandag 26 maart 2007 tijdens een spectaculaire opening van haar nieuwe kantoor in het Amsterdamse World Fashion Centre.

Bouwman is ruim 40 jaar actief in de Nederlandse mode- en couturewereld. Zij was grondlegger van de allereerste modeprijs van Nederland, de toenmalige Robijn Fashion Award, en organiseerde honderden shows voor de gehele Nederlandse Haute Couture: van Frank Govers, Max Heijmans en Edgar Vos tot Frans Molenaar, Mart Visser, Sheila de Vries, Paul Schulten en Ronald Kolk maar ook de shows van Erny van Reijmersdal, zanger Gordon en Rodrigo Otazu.

Corry van Gruijthuijsen, die ruim 27 jaar een nauwe vriendschapsband met Bouwman heeft, overhandigt namens de jury van de Society Awards de onderscheiding. Van Gruijthuijsen is de drijvende kracht achter sieradenontwerper Rodrigo Otazu en was verantwoordelijk voor zijn debuut en de Nederlandse lancering van het merk Otazu.

Uit het juryrapport van de Society Awards: "Emilie Bouwman heeft als grondlegger van de catwalkshows in Nederland een waar glamourpodium voor couturiers en mode-ontwerpers gerealiseerd. Bouwman heeft de brug geslagen tussen de Nederlandse Haute Couture en de bekende Nederlanders. Ook de term `front-row' introduceerde zij in Nederland. Voor de couturiers adviseerde zij welke bekende Nederlanders er op de eerste rij moesten zitten om zo het plaatje voor de fotografen nog interessanter te maken.

Bovendien lukte het Bouwman om een evenement te organiseren waarbij de gehele top van de Nederlandse mode-ontwerpers gezamenlijk met hun collectie in één show waren te zien. Door haar manier van organiseren zijn catwalkshows een onmisbaar fenomeen in de showbusiness geworden en zal de term `zien en gezien worden' altijd ruimschoots van toepassing zijn."

Emilie Bouwman was tevens de allereerste officiële `Frau Antje' voor de Duitse markt.





Ingezonden persbericht