Christen Homo's krijgen eigen huiskamer


ROTTERDAM, 20070326 -- Homo's uit de rechterflank van de kerken gaan vaak nog heel anoniem en verborgen hun weg. Zij praten er liever niet over, angst voor veroordeling houdt velen van hen tegen. Maar als het aan de Stichting RefoAnders ligt verandert dat.

"Het is belangrijk dat voor Christenen met een homo geaardheid, dat zij een evenwicht vinden tussen hun gevoel en geloof." Het is belangrijk dat door deze openheid ook andere christen homo's gesteund worden in het vinden van hun weg.

Vaak wordt het beeld van een homo in de media bepaald door mensen die niets hebben met christelijke normen en waarden waardoor het lijkt dat Christen en homo zijn niet verenigbaar is. En vaak heeft dit als gevolg dat homo's afkomstig uit kerken, de kerk verlaten. Of er een dubbele moraal op na gaan houden.

Stichting RefoAnders die al via hun website www.refoanders.nl veel doet voor deze groep christenen wil door het starten van een RefoAnders-Huiskamer de mogelijkheid bieden om elkaar daadwerkelijk te ontmoeten En zo herkenning te vinden en elkaar daadwerkelijk te steunen. Iedere derde zaterdag, van iedere derde maand, (maart, juni, september en december) kunnen Christenhomo's nu op een ontspannen manier in een eigen vertrouwde sfeer elkaar ontmoeten.

Op een manier die het meest weg heeft van bij elkaar op visite gaan. Samen koffie drinken, samen in de keuken staan, samen eten, samen bidden en danken voor het eten, samen bordspelletjes doen, samen kletsen, samen zingen, zijn belangrijke ingrediënten van deze RefoAnders-Huiskamer dagen Maar ook zullen er regelmatig sprekers uitgenodigd worden om zo bezig te zijn met een stukje bezinning

Stichting RefoAnders verwacht vooral veel jonge christenen met een homo geaardheid te ontmoeten op de RefoAnders-Huiskamer dagen, omdat juist zij nog heel erg zoeken naar herkenning. Echter ook familieleden of vrienden of pastoraal werkers zijn welkom Zodat ook deze mensen zelf kunnen ervaren hoe christenhomo's een weg zoeken met hun geaardheid.

Belangstellende kunnen via de website www.refoanders.nl alle informatie vinden over deze huiskamerdagen.





Ingezonden persbericht