Struisvogelboerderij Presenteert Boek


bij gelegenheid van 10-jarig bestaan

SLUIS, 20070326 -- Dat Struisvogels grote eieren leggen en hard lopen was u misschien al bekend, veel meer weten mensen vaak niet van deze loopvogels. Reden voor Susanne de Bruijckere, eigenares van een Struisvogelboerderij in Sluis om een boek te schrijven over deze dieren. Het boek bevat 60 bladzijdes en is rijk geillustreerd met prachtige fotos. Susanne is dan ook een kenner, sinds 1997 heeft ze een Struisvogelboerderij vlakbij Sluis (Zeeland)en momenteel heeft ze ongeveer 150 Struisvogels. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het bedrijf werd er besloten tot de uitgave van het boek dat uniek is in de Nederlandstalige literatuur.

Susanne weet dan ook echt alles van deze dieren af. De kennis werd noodgedwongen opgedaan uit eigen ervaring, omdat er tot op heden geen goede literatuur voor handen was. Ook in Zuid Afrika, het land van afkomst van de Struisvogel is er nauwelijks praktische info opgeschreven, vandaar de reden om dit boek te schrijven. Tien jaar "ervaring en liefde voor mijn dieren" samengevat in een prachtig boekwerk. Het is een bekroning op tien jaar hard werken en vooral doorzetten.

"Het is niet gemakkelijk geweest om mijn bedrijf tot stand te doen komen en een vaste waarde te worden", vertelt Susanne. "In het begin waren er veel sceptici, velen moesten later erkennen dat ik iets bijzonders heb neergezet de afgelopen jaren. Door de toeristische tak bij het bedrijf kan ik alle producten van de vogels op het erf verkopen, de opbrengst blijft dus op het erf. Dit geeft me de ruimte om de dieren een goede verzorging en vooral ruimte te geven, natuurlijk is het druk met bezoekers, maar de dieren gaan altijd voor".

"Ik heb het boek dan ook voor mijn vogels geschreven, ik probeer de mensen te laten meevoelen wat het inhoudt om dag en nacht met je passie bezig te zijn. Droge feiten over dieren zijn eenvoudig te vinden op internet, maar dan ben je nog niet begonnen met een bedrijf, het belangrijkste is passie en liefde voor je vak. Tien jaar geleden had ik nooit gedacht een boek te schrijven, nu het er dan eindelijk van gekomen is ben ik vooral trots." De titel? Struisvogels op de Boerderij

Het boek behandelt alle facetten van een modern Struisvogelbedrijf in Nederland, de verschillen met Afrika, het broeden, het grootbrengen van kuikens, de afzet van producten, maar vooral dus de liefde die je voor je dieren kunt hebben. Het boek wordt vanzelfsprekend verkocht op Struisvogelboerderij Monnikenwerve te Sluis, maar kan ook besteld worden via email, info@destruisvogel.nl

Meer informatie vindt u ook op de website www.destruisvogel.nl
U vindt Monnikenwerv eaan de Hogeweg 1, 4524KG Sluis.





Susanne de Bruijckere