Ingezonden persbericht

26 maart 2007

PERSBERICHT

Nieuw Carrière Centrum: intermediair.nl helpt met keuzestress

Haarlem, 26 maart 2007 - Intermediair lanceert op 26 maart het eerste online Carrière Centrum van Nederland, exclusief bedoeld voor hoogopgeleiden. Op http://www.intermediair.nl vinden bezoekers naast de beste vacaturebank ook 31 tools en tests als de Talentenanalyse, de Competentiescan en de 'Work-Life Balance' test. De nieuwe inhoud van intermediair.nl sluit naadloos aan bij de keuzestress die hoogopgeleiden in de steeds krapper wordende arbeidsmarkt ervaren.

Het aantal gepubliceerde HBO+ vacatures steeg het afgelopen jaar spectaculair met 48,8 procent ten opzichte van 2005, blijkt uit cijfers van Nielsen Media Research en CBS. 'Veel hoopopgeleiden krijgen tegenwoordig al tijdens hun studie een baan aangeboden', weet Erik Hoekstra, directeur van uitgeverij VNU Media, uitgever van Intermediair. 'En als ze hun diploma hebben, kunnen ze vaak uit verschillende banen kiezen. Maar het is helemaal niet makkelijk om zo'n keuze te maken.' Met verschillende tests op intermediair.nl krijgen hoogopgeleiden inzicht in wat ze echt willen en kunnen, en hoe ze zich het beste kunnen ontwikkelen. Daarnaast biedt de vacaturebank de banen die aansluiten bij hun wensen. Hoekstra: 'Zo kunnen hoogopgeleiden een afgewogen keuze maken.'

Meer ervaren hoogopgeleiden krijgen op intermediair.nl goed zicht op waar ze in hun carrière staan door onder meer de Talentenanalyse, de Competentiescan, de Managers Toolbox en de Work-Life Balance test. Intermediair.nl biedt daarnaast handvatten aan hoogopgeleiden door gratis online cursussen en persoonlijk advies van loopbaancoaches.

Intermediair.nl vierde eerder dit jaar haar 12,5 jarig bestaan. Hiermee geldt de site als eerste online vacaturebank van Nederland. In de afgelopen jaren vonden tienduizenden hoogopgeleiden een baan via intermediair.nl.

----------