Koper Koninklijk Concertgebouworkest blaast ¤ 10.000,- bij elkaar

ZEIST, 20070325 -- Het Koper van het Concertgebouworkest speelde tijdens een benefietconcert in de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente Zeist ruim ¤ 10.000,- bij elkaar voor een muziekinstrumentenproject in Letland.


Het Koper startte de avond met de Canzon duodecima toni van Giovanni Gabrieli. De blazers speelde vanaf de beide galerijen dit prachtige werk met een overweldigende precisie en overtuigingskracht. Daarna werden werken gespeeld van onder andere Henze, Woud, Schmidt, Bourgeois en de avond werd afgesloten met het stuk Three Brass Cats van Chris Hazell.

Het was een bijzondere avond. De Letse ambassadrice mevrouw Baiba Laizane-Braze was speciaal voor dit concert naar Zeist gekomen en ontving van de Koperblazers het eerste exemplaar van een door hen recent opgenomen CD.

Een cheque met de geweldige opbrengst werd door Job van Melle, directeur van het Zeister Zendingsgenootschap (ZZg) overhandigd aan de Letse predikant Gundars Ceipe. Het geld is bestemd voor een internaat in Letland waar voor de kinderen blaasinstrumenten aangeschaft worden en ze les zullen krijgen om op deze instrumenten te leren spelen.

Dit grote bedrag kon verwezenlijkt worden doordat de Wilde Ganzen (www.wildeganzen.nl) en het ZZg (www.zzg.nl) de opbrengst van dit benefietconcert vermeerderden.

Zeist, 25 maart 2007
Evangelische Broedergemeente Zeist