Ingezonden persbericht

Geen punten voor A1 Team Nederland in Mexico City

Mexico City, 25 maart 2007

A1 Team Nederland heeft tijdens de A1GP Mexico City geen punten kunnen scoren. In de Sprintrace eindigde het team als negende en in de Hoofdrace zorgde een elektronisch probleem in het stuur ervoor dat het team niet verder kwam dan een zeventiende plaats.

Renger van der Zande maakte vanochtend zijn race debuut in A1GP tijdens de Sprintrace over 12 ronden. Vanaf een zestiende startpositie had de A1 Team Nederland Rookie een goede race. Hij bleef uit de problemen bij de startcrash tussen Mexico, Brazilië en Duitsland. Daarbij kreeg Van der Zande zelfs een stuk bodywork van de auto van Mexico in de sidepod, maar gelukkig zorgde dit niet voor problemen. Ook toen daarna meerdere teams lekke banden kregen door brokstukken op de baan wist Renger ongehinderd door te rijden. Hij wist een paar teams op de baan in te halen en won zo enkele plaatsen. De negende plaats zorgde ervoor dat A1 Team Nederland op dat moment uitzicht op punten had voor de hoofdrace.

Vanaf een negende plaats begon Jeroen Bleekemolen aan de Hoofdrace. De A1 Team Nederland coureur had weer een goede start en won gelijk een paar plekken, maar moest direct daarna weer wat plaatsen prijsgeven. Toen sloeg echter de pech toe voor A1 Team Nederland. Halverwege de ronde vielen de elektronische systemen vanuit het stuur uit, inclusief het radio contact met de pits, waardoor Bleekemolen de rest van de ronde in de derde versnelling moest afmaken en onaangekondigd en dus ongepland naar binnen moest voor de pitstop. Het team reageerde snel en werkte hard om Jeroen weer zo snel mogelijk naar buiten te krijgen. Het tijdverlies was echter groot en A1 Team Nederland kwam als 22e terug op de baan. Bleekemolen liet daarna nog wel zien dat de snelheid goed was en wist nog een paar plaatsen te pakken met goede rondetijden, maar punten bleven buiten bereik.

Renger van der Zande; "Ik heb genoten van mijn eerste race in A1GP, het ging goed. Ik wou natuurlijk het maximale eruit halen en dat betekende inhalen. Ik had wat geluk bij de start, toen ik de crash wist te ontwijken. Het enige wat ik daar zag was een stofwolk en rondvliegende stukken bodywork. Ik moest even van het gas af. De snelheid zat er gewoon in en ik kon mensen inhalen. Zo wist ik Tsjechie te pakken in de snelste bocht van het circuit, door 30 meter later te remmen. Het is echt leuk racen met deze auto, je kunt echt dicht achter iemand rijden zonder grip en downforce te verliezen. Het was voor mij ook een goede warm up voor Shanghai".

Jeroen Bleekemolen; "Ik merkte echt dat ik veel te weinig gereden heb dit weekend. Voordat ik de race inging had ik slechts 14 ronden kunnen rijden. Ik had een fantastische start en lag voorin, maar ik wordt vervolgens voorbij gereden omdat ik de baan niet goed genoeg kende. Dan komt daarbij het elektronische probleem met het stuur, ik kon bijvoorbeeld niet meer schakelen en heb de ronde in de derde versnelling af moeten maken. Dat is gewoon pure pech. Daarna waren we gewoon een van de snelste op de baan, zo niet de snelste. We hebben vaak genoeg de snelste raceronde gereden. Het is gewoon jammer, want ik weet zeker dat we hier wat snelheid betreft voor de overwinning hadden kunnen gaan, of in ieder geval het podium. Het kwam er alleen helaas niet uit".

Jan Lammers; "We hebben het onszelf erg moeilijk gemaakt dit weekend maar het resultaat is dat we weer een nieuw talent in de vorm van Renger hebben kunnen etaleren. Met ups en downs heeft hij het weekend 'overleefd' een ervaring rijker en sterker voor de toekomst, met name voor de volgende race in Shanghai. Ook Jeroen heeft zich weer kunnen laten zien, een geweldige start onthulde zijn geestdrift maar de ontnuchtering kwam snel toen een elektronisch probleem roet in het eten gooide. Getergd door de interne competitie zit de vonk er goed in. Het jonge talent van de A1GP klasse zelf heeft weer gezegevierd en van Jeroen en Renger gaan we nog zoveel horen dat dit weekend snel zal doen vergeten.. Een kluif in het hok voor de fanatiekelingen!"

A1 Team Nederland staat met nog twee races te gaan op een zevende plaats in het kampioenschap met 43 punten. De volgende A1GP race is op 15 april, op het circuit van Shanghai in China.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl