Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Symposium Methodiekontwikkelingen in de jeugdzorg, een uitdaging!

Draag bij aan het succes van ...............

Uw medewerkers zetten zich dagelijks in om kinderen (van 0 tot 12 jaar) en hun ouders de best mogelijke hulp te bieden. Zij ontwikkelen nieuwe methodieken, evalueren hulpverleningsprogramma's en zij dragen daarmee bij aan de kwaliteit van het hulpverleningsaanbod van uw instelling.

Op dinsdag 27 maart 2007 organiseert het Steunfonds Medisch Kleuterdagverblijven een landelijk symposium over recente methodiekontwikkelingen in de hulpverlening aan kinderen tot circa 12 jaar en hun ouders. Wij nodigen uw medewerkers uit om tijdens dit symposium een workshop te verzorgen over ontwikkelingen in uw instelling.

Wilt u een bijdrage leveren aan het succes van dit symposium? Nodig dan uw medewerkers uit, stimuleer hen om tijdens dit symposium een workshop te presenteren. Zij wisselen daarmee ervaringen uit met collega's, zij zetten uw instelling op de kaart en zij kunnen daarmee een prijs winnen, de MKD penning. Bovendien worden alle workshops opgenomen in een publicatie die alle deelnemers aan het symposium ontvangen.

Bijdragen kunt u aanmelden via het online aanmeldingsformulier. Het Steunfonds bepaalt aan de hand van onderstaande punten welke inzendingen worden uitgekozen om op het landelijk symposium een workshop te houden.


- relatie van het gepresenteerde tot het thema van de dag
- helderheid van de samenvatting

- belang van de bijdrage voor de doelgroep (kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders)

De medewerkers die de workshops verzorgen, vormen automatisch de genomineerden voor de Publicatieprijs en de MKD penning.

Deel uw kennis en meld u aan! Dit kan tot uiterlijk 16 oktober 2006.

Voor 1 november 2006 horen degenen die een bijdrage hebben ingediend of zij al dan niet zijn uitgekozen. De genomineerden ontvangen vervolgens een tweede 'format' voor een korte schriftelijke presentatie van de workshop (circa 6 pagina's). Deze presentaties worden opgenomen in de symposiumbundel die na afloop van het symposium aan de deelnemers wordt uitgereikt.

De presentaties moeten uiterlijk 1 februari 2007 worden ingeleverd waarna deze ter beschikking worden gesteld aan de jury. De jury beoordeelt welke inzending voor de prijs en de penning in aanmerking komt. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het symposium.

Voor informatie over uw aanmelding kunt u contact opnemen met het NIZW Congresbureau, telefoon (030) 23 06 398, of e-mail

De Stichting Steunfonds Medisch Kleuterdagverblijven beoogt de stimulering van publicaties en van kennisuitwisseling op het gebied van de jeugdzorg voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders.

NIZW
Postbus 19152
3501 DD Utrecht
(030) 230 63 11