Duurzaamheid belangrijk thema op AutoRAI 2007

Rai vereniging

Duurzaamheid is één van de centrale themas op de AutoRAI 2007. Op het tweejaarlijkse auto-evenement in de RAI te Amsterdam toont de auto-industrie op welke manier ze maatschappelijke problemen op het gebied van milieu, bereikbaarheid en veiligheid aanpakt. Voorzitter van de AutoRAI 2007 en van de afdeling Autos van RAI Vereniging, Arjen de Jong, zei dit vandaag tijdens de persconferentie over het evenement. Wij zien dat de auto een onmisbare rol heeft in onze samenleving, maar we zien ook dat autogebruik problemen veroorzaakt op verschillende terreinen, aldus De Jong. Op de AutoRAI 2007 willen we laten zien wat de industrie hieraan heeft gedaan en nog gaat doen.

De aandacht voor duurzaamheid wordt op meerdere manieren zichtbaar. Bijvoorbeeld in de presentatie Auto in de Toekomst, die onder auspiciën van Stichting Natuur en Milieu wordt georganiseerd. Maar ook in Eco Village, een speciale presentatie van duurzame producten die nu en morgen op de markt komen. Te denken valt aan stille banden, nog slimmere navigatiesystemen, nieuwe automodellen met andere brandstofsoorten en nog veel meer. In Eco Village kunnen bezoekers aan de AutoRAI ook zelf rijden met milieuvriendelijke autos.
Ook het internationale congres, samen met Automotive News Europe, staat in het teken van duurzame technologie. Het congres is een platform voor kennisuitwisseling tussen Europese overheden, de auto-industrie en de automotive pers.
Over de AutoRAI 2007 loopt ook een eco trail: een route langs alle exposanten en hun meest vooruitstrevende modellen en producten op het gebied van duurzaamheid.

Arjen de Jong stond in de persconferentie ook stil bij de datumverschuiving van de AutoRAI 2007 (27 maart persdag, 28 maart vakdag en 29 maart tot 9 april publieksdagen). Aan het begin van het voorjaar past de AutoRAI beter bij het autoverkoopseizoen. De positieve impuls van het evenement zal hierdoor groter zijn dan in het verleden, aldus De Jong. Andere belangrijke reden om met de datum te schuiven: het in Nederland aan een groot publiek kunnen laten zien van al het wereldnieuws op autogebied. In het verleden werden autos soms niet in Amsterdam getoond omdat de première voor de autoshow in Geneve was gereserveerd. In 2007 zal dat niet meer gebeuren.

Einde bericht