European Well Being Conference tijdens Food Week 2007 Publicatiedatum: 08-02-2007

Hoe spelen Europese fabrikanten en retailers in op de huidige gezondheidstrend? Waarom groeit de markt van yoghurtdranken zo hard en hoe goed past vlees binnen een verantwoord voedingspatroon? Het zijn slechts een aantal van de vragen die aan de orde komen tijdens de European Well Being Conference, maandag 27 maart a.s. in de Jaarbeurs Utrecht. Het congres vindt plaats tijdens de Food Week en is een initiatief van onderzoeksbureau ACNielsen, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), Reed Business en VNU Exhibitions Europe.

Het congres is bedoeld voor internationale retailers en fabrikanten uit de Benelux, Frankrijk, Engeland en Duitsland en maakt onderdeel uit van een tweedaags congresprogramma rond het thema Well Being. Well Being is tevens het centrale thema van de Food Week.

Het congresprogramma
Sprekers op de European Well Being Conference zijn Bas van den Berg, directeur Nederland van zuivelfabrikant Campina, Ronald Lotgerink, directeur van Zwanenberg Food Group, Dave van der Meer, Global Services Director van ACNielsen, Ariella Rotstein, Brand Manager bij het Zweedse supermarktconcern ICA, Theo Roos, directeur van het CBL en Paul Rosenmöller als vertegenwoordiger van het Convenant Overgewicht. ACNielsen presenteert de uitkomsten van het wereldwijde onderzoek "What's hot around the globe?". Het onderzoek laat zien dat gezondheid momenteel veruit de duidelijkste trend op foodgebied is, met name in Europa en de VS. Bas van den Berg van Campina gaat onder meer in op de rol die fabrikanten spelen op Well Being gebied. Hoe liggen de verantwoordelijkheden als het gaat om gezonde zuivelproducten en hoe bouw je een merk op basis van gezondheid, natuur en betrouwbaarheid. Zwanenberg Food Group is binnen Nederland een toonaangevende fabrikant van Deli Meats. Directeur Ronald Lotgerink gaat in op het huidige obesitasprobleem, het imagoprobleem van vlees en het belang van proteïne in relatie tot Well Being. Ariella Rotstein van het Zweedse supermarktconcern ICA laat haar licht schijnen op trends en ontwikkelingen op het gebied van Well Being in Zweden. Voorzitter van het Convenant Overgewicht Paul Rosenmöller verzorgt een presentatie tijdens het diner.

Well Being tijdens de Food Week
In aansluiting op de European Well Being Conference vindt dinsdagmorgen het jaarlijkse CBL congres plaats met als thema Well Being. Vooraanstaande sprekers geven hun visie op Well Being in de breedste betekenis. Gezond, gemak, lekker, genieten en bewegen; thema's die de consument van vandaag bezig houden. Bezoekers van de Food Week kunnen verder op het Well Being Paviljoen in hal 12 terecht voor de nieuwste food producten op het gebied van Well Being. Deelnemers aan dit paviljoen zijn o.a. Cono Kaasmakers, Starmeal, Encko Foodgroup en een aantal bedrijven dat is aangesloten bij de Stichting Ik kies bewust.

Praktisch
Meer informatie over de Europeaan Wel Being Conference is te vinden op www.wellbeingconference.com. Tijdens Food Week 2007 vinden de volgende beurzen plaats: ROKA, VERS en Slavakto. Food Week vindt plaats van maandag 26 t/m woensdag 28 maart 2007. Openingstijden: maandag en dinsdag van 11.00 tot 21.00 uur. Woensdag van 11.00 tot 18:00 uur. =======================================================================================
Noot voor de redactie,