Provincie Flevoland



Op koers met breedband en ict-diensten

Dinsdag 27 maart a.s. organiseert het ministerie van Economische Zaken, samen met de provincies Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht, het congres `Op koers met breedband en ICT-diensten - West'. In navolging van het vorig jaar georganiseerde congres 'Slim omgaan met breedband' zal dit jaar het belang van het ontwikkelen van ICT-diensten en het versnellen van breedbandontwikkelingen centraal staan.

Verschillende sectoren zoals zorg, onderwijs, veiligheid en de creatieve sector zijn kansrijk als het gaat om het ontwikkelen van ICT-diensten die gebruikmaken van breedband. Breedband kan zorgen voor innovatieve diensten met een toegevoegde waarde, zowel maatschappelijk als economisch. Tijdens het congres wordt praktisch en
oplossingsgericht toegelicht hoe aan deze ontwikkelingen een impuls gegeven kan worden.

Het congres richt zich speciaal op organisaties die overwegen om actief aan de slag te gaan met breedband of hiermee al actief zijn. Gedacht wordt aan gemeenten, provincies, organisaties in de zorg, het onderwijs, de creatieve sector en woningcorporaties, maar ook aan parkmanagers van bedrijventerreinen. Het ochtendprogramma biedt interessante sprekers als Mark Frequin (ministerie van Economische Zaken), een vertegenwoordiger van Nederland Breedbandland en regionale bestuurders. In het middagdeel komen regionale en lokale best practices in workshops aan de orde. Bij deze workshops kan men kennis opdoen over breedbandontwikkelingen in de verschillende
maatschappelijke sectoren en de praktijk van vraagbundeling. Aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden worden de mogelijkheden van breedband en hoe men die kan toepassen in de eigen organisatie scherp in beeld gebracht. Vanuit Flevoland worden bijdragen verzorgd door Almere Kennisstad en bureau Publicase. Aan dit bureau heeft de provincie eind 2006 opdracht verleend voor het uitvoeren van een vraagbundelingsproject. Dit project moet op korte termijn resulteren in het Europees aanbesteden van de gezamenlijke vraag naar telecommunicatieverbindingen van instellingen. Hiermee wordt de basis gelegd voor de verdere breedbandige ontsluiting van bedrijven en huishoudens in Flevoland.

Het congres maakt deel uit van een serie bijeenkomsten met als titel 'Op koers met breedband en ICT-diensten', die worden gehouden van januari tot en met april 2007. Deze serie bestaat, naast vier regionale congressen, uit drie landelijke verdiepingsbijeenkomsten. In de regio's Noord, Zuid, West en Oost worden regionale congressen georganiseerd waarvan het middagprogramma op basis van lokale initiatieven wordt ingevuld. De drie verdiepingsbijeenkomsten gaan nader in op een specifiek thema rond breedband zoals opschaling van lokale breedbandinitiatieven, juridische aspecten en vraagbundeling van breedbanddiensten. Afhankelijk van specifieke interesses worden belangstellenden van harte uitgenodigd aan verdiepingsbijeenkomsten deel te nemen. Op www.connectingthedots.nl staat meer over regionale congressen, verdiepingsbijeenkomsten, data en locaties.