Aedes

aedesnet.nl

Nieuws

Aedes-debat 27 maart: `Een brede school in elke wijk: handen uit de mouwen!'

22 februari 2007

De brede school is een succes. In zo'n 600 wijken is de laatste jaren een brede school ontwikkeld: activiteiten voor de jeugd én de buurt gehuisvest onder één dak. Onderwijs vormt de basis. Kinderopvang, welzijn, de peuterspeelzaal en bibliotheek zijn de veel voorkomende partners. En ook sport, cultuur en horeca - verzorgd door bijvoorbeeld een ROC - vinden hun plek. Een brede school vergroot de leefbaarheid en de participatie in de buurt. De deuren staan immers voor elke buurtbewoner open. Hierover organiseert Aedes op 27 maart 2007 een debat in Buurtcentrum De Cartoon in Almere.

Gebeurt er genoeg in wijken waar nú behoefte is aan een brede school? Staan gemeenten of het onderwijs daar garant voor het slaan van de eerste paal? En hoe lang duurt het dan voordat de vlag uithangt? Zouden corporaties hierin niet net zo goed het initiatief kunnen nemen, juist omdat zij de benodigde kennis en ervaring hebben? Op het gebied van projectontwikkeling, maar ook als het gaat om beheer en exploitatie: Handen uit de mouwen!

Dit debat biedt de deelnemers de kans om samen met welzijnwerkers, woningcorporaties, schoolbesturen, politiek en wijkbewoners te discussiëren over de rol die corporaties bij de oprichting van brede scholen zouden kunnen spelen. In het panel nemen onder ander plaats: Arjen Deutekom (directeur Goede Stede in Almere), Paulus Jansen (Tweede Kamerlid SP) en Annelie Stevens (algemeen directeur Cumulus en voorzitter Verdiwel).

Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Het debat wordt gehouden in Buurtcentrum De Cartoon, het Vlechtwerk in Almere en begint om 20 uur. Een routebeschrijving is hiernaast te vinden.

Het debat in Almere is de eerste in een nieuwe reeks maatschappelijke debatten die Aedes sinds 2006 organiseert. Meer informatie over dit gratis debat is te verkrijgen via de Infodesk van Aedes, telefoonnummer 0900 123 23 33. Aanmelding kan via e-mail debat@aedes.nl.