Gemeente Aalten


27-02-2007
Informatieavond BioCom wordt gehouden op dinsdag 27 maart a.s. voormalige gemeente Dinxperlo

Uitleveren van compostvaten en BioComs vindt begin april plaats. Met de invoering van het Diftar-systeem in de voormalige gemeente Dinxperlo stimuleert de gemeente Aalten het thuiscomposteren met een subsidie op de kostprijs van een compostvat of BioCom. Veel inwoners hebben hiervan gebruik gemaakt door een compostvat of BioCom aan te vragen via de antwoordkaart uit de Diftarfolder of bij de Diftar-informatiedag.

De uitgifte van de compostvaten en BioComs vindt pas begin april plaats omdat het biologische proces van het composteren moeilijk is op te starten bij een lage buitentemperatuur. Door nog even te wachten met de uitgifte zit er minder tijd tussen de aanschaf van een compostvat of de BioCom en de periode waarin het proces opgestart kan worden (voorjaar). Hiermee hopen we onduidelijkheden omtrent de werking van het systeem te voorkomen. Ter informatie: als het biologische proces van het composteren eenmaal is opgestart, dan blijft dit wel bij een lage temperatuur doorgaan.

Inwoners die hebben aangegeven, dat ze interesse hebben in een compostvat of BioCom ontvangen hierover binnenkort een brief van de gemeente, waarin de verdere gang van zaken wordt toegelicht.

Informatieavond BioCom wordt gehouden op dinsdag 27 maart a.s. Mensen die zich hebben opgegeven voor een BioCom weten al dat de verstrekking van de BioCom pas plaatsvindt nadat men een voorlichtingsavond heeft bijgewoond.
Met de leverancier van de BioCom is afgesproken, dat u de BioCom pas definitief kunt bestellen tijdens een aparte voorlichtingsavond op dinsdag 27 maart a.s. U krijgt dan extra informatie om met resultaat te kunnen composteren.

Voorlichtingsavond BioCom Datum: Dinsdag 27 maart 2007 Locatie: Sportcentrum Het Blauwe Meer Adres: Helmkamp 17 in Dinxperlo Tijd: 20.00 tot 21.30 uur

Vragen?
Met vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Milieu van de gemeente Aalten, telefoonnummer (0543) 493333. Voor meer informatie over de afvalinzameling kunt u contact opnemen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77. Kijkt u voor meer informatie over afval en over Diftar ook eens op www.rova.nl.