Gemeente Boarnsterhim


Vaccinatie 9-jarigen in Boarnsterhim op 27 maart

Vanaf 12 maart tot en met 4 april worden alle 9-jarige kinderen in Friesland door GGD Fryslân gevaccineerd. De 9-jarigen in de gemeente Boarnsterhim worden dinsdag 27 maart van 09.00-10.30 uur gevaccineerd in Sporthal De Twine, Ghalinga 2 te Grou.
Binnen Friesland worden er meer dan 8000 kinderen opgeroepen. De in 1998 geboren kinderen worden per gemeente opgeroepen voor vaccinatie. Zij krijgen een vaccinatie tegen bof, mazelen, rode hond, difterie, tetanus en polio, de zogenaamde BMR en DTP-vaccinatie. De prikken worden gegeven door medewerkers van GGD Fryslân. Deze heeft de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma voor 9-jarigen per 1 januari overgenomen van de Thuiszorg.

De uitvoering van de vaccinatie van dit jaar is grootschaliger dan voorheen. Na goede ervaringen met massavaccinatie, zoals bij de meningokokkencampagne, heeft GGD Fryslân besloten om in een kort tijdsbestek alle 9-jarigen in heel Friesland te vaccineren.

Het is verstandig om kinderen te laten vaccineren tegen de infectieziekten. Door de hoge vaccinatiegraad van 95% in Nederland ontstaat er groepsimmuniteit. Gevaccineerde kinderen zijn niet alleen zelf tegen infectieziekten beschermd, maar zorgen ook voor de bescherming van de niet gevaccineerde kinderen. GGD Fryslân heeft een presentje voor de kinderen.

Om het een en ander goed te laten verlopen vragen we de medewerking van de ouders door op de geplande tijd aanwezig te zijn.