Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe presenteert twee edities van Photoshop CS3

Adobe Photoshop CS3 Extended verlegt de grenzen van digitale beeldbewerking

Amsterdam, 8 maart 2007 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) breidt in de lente van 2007 haar productportfolio voor digitale beeldbewerking uit met twee nieuwe edities van Adobe® Photoshop® CS3. Naast de Photoshop CS3-software voor ontwerpers en professionele fotografen, presenteert Adobe ook Photoshop CS3 Extended, een compleet nieuwe editie van Photoshop waarmee cross-mediale creatieve professionals de grenzen van digitale beeldbewerking kunnen verleggen. Photoshop CS3 Extended bevat alle features uit Photoshop CS3 plus extra mogelijkheden voor de integratie van 3D, motion graphics en het meten en analyseren van beelden. Photoshop CS3 Extended vereenvoudigt de workflow voor professionals die werkzaam zijn in de architectuur, de bouw, de medische wereld en de wetenschap.

Zowel Photoshop CS3 als Photoshop CS3 Extended worden op 27 maart 2007 officieel aangekondigd - als onderdeel van Adobe's introductie van Creative Suite 3. De software wordt verwacht in de lente van 2007.

"Uit onze ervaring blijkt dat Photoshop voor allerlei verschillende doeleinden wordt ingezet", zegt John Loiacono, senior vice president van de Creative Solutions Business Unit bij Adobe. "Van een producer die de achtergrond van een film bewerkt tot een onderzoeker die kankercellen telt. Diverse industrieën vertrouwen al op dé standaard op het gebied van professionele beeldbewerking. Met de toevoeging van Photoshop CS3 Extended zijn we beter in staat te voldoen aan specifieke wensen van gebruikers."

Geavanceerde features in Photoshop CS3 Extended

Professionals op het gebied van film, video en multimedia, grafisch ontwerpers en webdesigners kunnen met Photoshop CS3 Extended krachtige Photoshop-tools voor beeldbewerking inzetten wanneer zij 3D- en beeldgebaseerde content bewerken. Film- en videospecialisten kunnen 3D-modellen visualiseren en meerdere videobeelden aanpassen, tekenen en klonen. Animators kunnen nu 3D-content renderen en opnemen in hun 2D-composities. Grafisch ontwerpers en webdesigners kunnen een animatie creëren van een serie beelden en deze exporteren naar verschillende formats, zoals QuickTime, MPEG-4 en Adobe Flash® Video.

"De National Association of Photoshop Professionals (NAPP) heeft al meer dan 60.000 leden en blijft alleen maar groeien, net als het aantal manieren waarop Photoshop wordt gebruikt", zegt Scott Kelby, president van NAPP. "Photoshop CS3 Extended zal verder definiëren wie de creatieve professional is. Techneuten, wetenschappers en architecten horen nu ook bij de cross-mediale professionals, doordat de kracht van Photoshop ook tot uiting komt in hun vakgebied."

Photoshop CS3 Extended biedt bovendien eindgebruikers de mogelijkheid waardevolle kwalitatieve en kwantitatieve data uit beelden te kopiëren. Als aanvulling op de meet- en analyse-instrumenten, kunnen architecten, medici en wetenschappers gebruik maken van betere ondersteuning voor gespecialiseerde beeldformaten, waarmee ze eenvoudig beelden in hun oorspronkelijke formaat kunnen bekijken, annoteren en bewerken. Radiologen kunnen nauwkeurig de voortgang van hun patiënten monitoren, wetenschappelijk onderzoekers kunnen animaties van medische beelden creëren voor presentatiedoeleinden en architecten kunnen nauwkeurige metingen van objecten in 3D verrichten.

Professional Imaging

Adobe is met een eigen theater aanwezig op Professional Imaging, dat van 11 tot en met 13 maart 2007 plaatsvindt in Nieuwegein's Business Center in Nieuwegein. Tijdens deze beurs voor de professionele beeldmaker kunt u previews zien van Adobe Photoshop CS3 (Beta) of kennis maken met Adobe Photoshop Lightroom. Kijk voor meer informatie over de beurs en Adobe's programma op http://www.professionalimaging.nl/site/photoshop.html.

Beschikbaarheid

Zoals in december 2006 aangekondigd, is er een Beta-versie van Adobe Photoshop CS3 beschikbaar voor Macintosh en Windows. Voor gebruikers van Photoshop CS2 is deze te downloaden via Adobe Labs: http://www.adobe.com.

Zowel Photoshop CS3 als Photoshop CS3 Extended worden formeel geïntroduceerd op 27 maart 2007. De software is beschikbaar als Universal Binary voor zowel Macintosh als Microsoft® Windows® XP en Windows Vista®. De release voor Macintosh en Windows staat gepland voor de lente van 2007. Kijk voor meer informatie op de website van Adobe: http://www.adobe.com/go/photoshop.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/mar2007/Photoshop_CS3_E.pdf

Over het Adobe Photoshop-portfolio
Adobe biedt de juiste Photoshop voor alle typen gebruikers. Photoshop CS3 en Photoshop CS3 Extended zijn het hart van de Photoshop-familie. Het portfolio omvat ook Adobe Photoshop Lightroom(TM), een volledig digitale donkere kamer voor professionele fotografen en serieuze amateurs, Adobe Photoshop Elements, dat mogelijkheden biedt voor het bewerken en delen van beelden voor enthousiaste hobbyisten, en de gratis Adobe Photoshop Album Starters Editie, bestemd voor de basisfotograaf.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Flash, Lightroom and Photoshop are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Macintosh is a trademark of Apple, Inc., registered in the United States and other countries. Microsoft, Windows and Vista are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com