Goudvishal Arnhem

Jongeren 'battlen' in Arnhem tegen discriminatie

Rapgroep The Opposites treedt op

Op 27 maart en 30 maart wordt Arnhem omgetoverd tot een ware 'battleground'. In het kader van de landelijke All Different, All Equal-campagne organiseert de Nationale Jeugdraad daar in samenwerking met In-Spe en hiphoporganisatie The Take Over een hiphopbattle en een jongerendebat. Met de battle en het debat worden alle jongeren in Arnhem en omgeving uitgedaagd zich uit te spreken tegen discriminatie en intolerantie.

Last van een hoofddoekje bij het vinden van een stage? Discriminatie bij de discotheekdeur? Respect en vrijheid van meningsuiting een (on)mogelijke combi? Jongeren kunnen er hun zegje over doen tijdens het debat dat op 27 maart plaatsvindt in het Hoofdkwartier. Ook Ebru Umar, voorzitter van de CNV-jongeren Klaas Pieter Derks, Christian Houkes (Nederland positief), Frank Karsten (Meer Vrijheid) en de uitleenmoslim laten hun mening horen. Rappers Kimo & Excellent geven een show weg.

Op 30 maart wordt de Goudvishal voor de hiphopbattle in een urban jasje gegoten. Jongeren kunnen dan het achterste van hun tong laten zien in hun rapteksten over discriminatie en intolerantie. Het publiek kiest uiteindelijk haar favoriet. Rapgroep The Opposites treedt op en LAKS en de dj's Pelican en Syte zorgen voor muziek.

Jongerendebat
27 maart
19.30 - 22.30 uur
Het Hoofdkwartier, Oude Kraan 72, Arnhem

Entree Gratis

Hiphopbattle
30 maart
19.30 - 00.00 uur

Goudvishal, Vijfzinnenstraat 103, Arnhem
Entree 5 euro

All Different, All Equal staat voor diversiteit en gelijkheid. De campagne laat jongeren zien wat de gevolgen van vooroordelen en discriminatie zijn en daagt ze uit deze te bestrijden. Een jaar lang tourt de campagne door het hele land met o.a. hiphopbattles, politieke debatten en festivalactiviteiten die voor en door jongeren worden georganiseerd. Daarnaast worden er op scholen workshops aangeboden over het thema. Jongeren die zelf graag iets willen ondernemen tegen discriminatie kunnen ook hun eigen activiteit opzetten; hiervoor stelt de campagne geld beschikbaar. Via de website www.livetogether.nu kunnen zij zich aanmelden.

Kijk voor andere All Different, All Equal-activiteiten in Gelderland op www.livetogether.nu of www.jeugdraad.nl


---

Noot voor de redactie,