Eerste handeling project Obrecht Den Haag

19.03.2007 / 11:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia den haag scheveningen

Vestia den haag scheveningen

http://www.vestia.nl/

Wethouder Marnix Norder verricht op dinsdag 27 maart 2007 de eerste handeling van het nieuwbouwproject Obrecht, gelegen in de wijk Duinoord in Den Haag. Vestia Den Haag Scheveningen nodigt de toekomstige bewoners, omwonenden en andere betrokken partijen uit voor het bijwonen van de eerste officiele handeling van dit bijzondere project.

Obrecht
Met het project Obrecht geeft Vestia een vergeten deel van de Obrechtstraat terug aan Duinoord. Nieuwe, ruime woningen met behoud van alle historische kenmerken (1910) en een authentieke, chique uitstraling. De woningen liggen op loopafstand van het stadscentrum én de Scheveningse duinen.

Woningen
Het project Obrecht bestaat uit 4 ruime herenhuizen, 16 typerende maisonnettes en één unieke kopwoning. Alle woningen zijn verkocht. Qua afwerking, isolatie en installaties voldoen zij aan de modernste eisen.

Studentenwoningen
Op de hoek van de Obrechtstraat wordt in de stijl van de herenhuizen, een studentenhuis gerealiseerd. Het huis bestaat uit 15 zelfstandige eenheden; 12 studio s, waarvan een tweetal met buitenruimte, drie unieke tweekamerappartementen en een gezamenlijke wasruimte en berging.
De inschrijvingsprocedure moet nog beginnen en loopt via Vestia Den Haag Jongerenhuisvesting.

Bestaande woningen
De bestaande woningen in het vierde deel van de Obrechtstraat, worden aan de buitenkant gerenoveerd. De woningen worden verkocht aan de huidige huurders van deze panden.

Parkeren
Bewoners en direct omwonenden van de Obrechtstraat kunnen een parkeerplek huren in de ondergrondse stallingsgarage. De garage biedt plek aan 29 auto s.

De oplevering
Naar verwachting worden de woningen van de Obrecht in het derde kwartaal 2008 opgeleverd; Den Haag heeft er dan een volledig vernieuwde buurt in Duinoord bij.