Openbaar Ministerie

Pro forma zitting in zaak Suzanne

Assen, 19 maart 2007

Op dinsdag 27 maart 2007 om 9.00 uur vindt een pro forma zitting plaats in de zaak van Suzanne. De zaak wordt op 27 maart niet inhoudelijk behandeld door de rechtbank Assen.

De verdachte, een 45 jarige man uit Nieuw-Buinen, is nog niet ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC), dit in verband met wachtlijsten bij het PBC.

Wanneer de rapportages van het PBC en daarnaast de onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut binnen zijn, dan pas kan een inhoudelijke behandeling van de zaak plaats vinden. Een eventuele zittingsdatum is nog niet bekend maar binnen drie maanden komt de zaak weer voor de rechter.

Tenlastelegging verdachte
De verdachte wordt de volgende feiten ten laste gelegd:
* Moord;

* Verkrachting;

* Wederrechtelijke vrijheidsberoving met de dood ten gevolge hebbend.

Wat is een pro forma zitting?

Nadat de totale duur (max. 110 dagen) dat een verdachte in voorarrest mag vast worden vastgehouden is verstreken, zal de zaak ter zitting aan de rechter worden voorgelegd. Wanneer het onderzoek tegen de verdachte echter nog niet is afgerond wordt de zaak op zitting pro forma behandeld. Er vindt dan nog geen inhoudelijke behandeling plaats.

Persbelangstelling
De pers dient zich voor het bijwonen van de zitting van tevoren aan te melden bij de Rechtbank Assen bij de communicatieadviseur mw. Kreike, via het telefoonnummer 0592 339 487 of via email: m.kreike@rechtspraak.nl.