Haagse Hogeschool

Enron Minimasterclass over risicomanagement op De Haagse Hogeschool

Op dinsdag 27 maart organiseert de Academie voor Masters & Profesional Courses van De Haagse Hogeschool een minimasterclass over risicomanagement binnen organisaties van 15.30 â 19.00 uur. Aan de hand van de Enron-case wordt gekeken naar het ontstaan en het belang van risicoâs en risicomanagement. Drie sprekers leggen de relatie tussen strategische risicoâs, operationele risicoâs en financiële risicoâs. Hoe gaat u met deze risicoâs op? Hoe stuurt u uw organisatie hierop aan? En hoeveel kennis over deze risicoâs is er binnen uw organisatie?

De minimasterclass vindt plaats onder leiding van dhr. Rob Emmerich, programmamanager post-hbo-opleidingen Basis- en Register Risicomanagement van De Haagse Hogeschool en directeur van het Instituut voor Actuele Bedrijfsvoering. Samen met de sprekers gaat hij na hoe het mogelijk is dat een bedrijf jarenlang meer kon uitgeven dan er binnenkwam en desondanks de verliezen uit de boeken kon houden. Dat managers het zinkende schip konden verlaten met enige miljoenen in hun zak, dat accountants bewijsmateriaal konden vernietigen en dat er bijna duizend ondernemingen konden worden opgezet om zo de belasting te kunnen ontduiken en de boekhouding op te fleuren. De drie sprekers zijn: Ir. Johan ten Houten, manager Forensics Deloitte Bijzonder Onderzoek & Integriteit en vicie-voorzitter Genootschap voor Risiscomanagers, hij houdt een inleiding over strategische risicoâs; René B.G. Engelen, manager Risicomanagement bij NV Schadeverzekering â Maatschappij Bovenmij, zijn inleiding gaat over operationele risicoâs; drs. Sytze de Swart, registeraccountant en adviseur, zelfstandig gevestigd bij Escourse BV, hij gaat in op financiële risicoâs.

Voor een gratis toegangsbewijs of meer: De Haagse Hogeschool, Academie voor Professional Courses, telefoon: 070-4458900 of e-mail: info-phbo@hhs.nl. De minimasterclass vindt plaats in de aula van De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 te Den Haag.