Gemeente Nuth


Impressies themabijeenkomsten Strategische Visie 2020

Begin februari vonden drie themabijeenkomsten plaats om de Strategisch Visie 2015 te actualiseren. De inwoners en ondernemers van de gemeente Nuth lieten hun stem horen tijdens deze bijeenkomsten.

De impressies van de themas Oogappels van het Nuthse landschap, Ondernemerskunst van Nuth en Grijs wordt zilver vindt men op de website www.nuth.nl onder de rubriek Nuth in Beeld. Dit interactieve proces met de bevolking leidde tot een concept Strategische Visie 2020. Deze strategische visie is een toekomstplaatje van de gemeente Nuth naar 2020 toe. De gemeenteraad zal op 27 maart een besluit nemen over het advies van de ad-hoc-commisssie intergemeentelijke samenwerking over de strategische visie 2020. Vanuit deze visie zal de gemeente Nuth een keuze maken in strategische samenwerking met andere gemeenten.

De Kunst van het verbinden

De themabijeenkomsten van respectievelijk 1, 6 en 7 februari werden druk bezocht. Een impressie van elke bijeenkomst staat op de website van de gemeente. De resultaten van de themabijeenkomsten leidden tot een advies om de Strategische Visie 2015 bij te stellen. Het nieuwe document heet Strategische Visie 2020: De Kunst van het verbinden. Uit het advies van de betreffende commissie blijkt dat de strategische visie 2015 niet rigoureus gewijzigd hoefde te worden, maar dat er wel accenten en nuanceringen aangebracht worden. Ondernemerskunst verbinden met de oogappels in ons landschap om de vergrijzing te kunnen verzilveren, vormt daarin de rode draad.

Keuze in strategische samenwerking

Strategische Visie 2020: De Kunst van het verbinden en het raadsvoorstel kwamenop 13 maart in de Ronde Tafel Gesprekken (RTG) aan de orde. De gemeenteraad zal op 27 maart 2007 het raadsvoorstel behandelen. De strategische visie 2015 wordt daarna op de website vervangen door de vastgestelde Strategische Visie 2020: De Kunst van het verbinden. Indien de raad akkoord gaat met het voorstel zal de tijdelijke commissie Intergemeentelijke Samenwerking (IS) een zwaarwegend advies geven over de samenwerking in de regio op basis van de Strategische Visie 2020. Op 10 april zal het advies van de commissie in de RTG besproken worden. Vervolgens zal de raad zich tijdens de raadsvergadering van 24 april 2007 uitspreken over de strategische samenwerkingsvorm(en) met andere gemeenten.