Gemeente Winterswijk


Belangrijke stap in uitbreiding Meddo

Start planvorming 'Roetendael Plus'

20 maart 2007

Winterswijk - De komende jaren gaat er veel veranderen in Meddo. Zo krijgt het dorp er ongeveer 80 nieuwe woningen bij. Na het ontwikkelen van de toekomstschets kan Meddo nu met trots aankondigen dat begonnen wordt met de planvorming voor het project 'Roetendael Plus'.

In de periode na voltooiing van de toekomstschets is er door de betrokken partijen veel energie gestoken in het verder uitwerken van de toekomstschets. Concrete afspraken maken en het doen van onderzoek maakten daar deel van uit. Nu wordt het startschot gegeven voor het planproces. Dit betekent concreet dat er gewerkt gaat worden aan de verdere ontwikkeling van het beeldkwaliteitsplan, het stedenbouwkundigplan en het bestemmingsplan met als uiteindelijk doel: bouwen.

27 maart: informatieavond Meddo
Op dinsdag 27 maart organiseert de gemeente Winterswijk namens de betrokken partijen een informatieavond voor alle inwoners en geïnteresseerden in Meddo. De avond staat in het teken van informatie over de actuele stand van zaken en de vervolgstappen die gezet gaan worden. Maar ook samen even stil staan bij het mooie resultaat tot nu toe hoort daar bij. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Ondertekening intentieovereenkomst tussen gemeente Winterswijk en WBC Vlak na de informatieavond wordt nog een belangrijke stap gezet. De gemeente Winterswijk en WBC ondertekenen op maandag 2 april een intentieovereenkomst en slaan daarmee de handen ineen voor een mooie toekomst voor Meddo!

Achtergrondinformatie:

Roetendael Plus
ERF goed voor de toekomst

Roetendael Plus staat voor uitbreiding aan de noordzijde van het dorp Meddo, gelegen in de gemeente Winterswijk. De uitbreiding van Meddo speelt in op de actuele behoefte aan nieuwe woningen voor starters, gezinnen en ouderen en het vervangen van het zorgcomplex op de locatie Roetendael. Met deze uitbreiding krijgt Meddo perspectief op een gezonde mix van inwoners van verschillende leeftijden en daarmee op het behouden en uitbouwen van voldoende voorzieningen in het dorp, zoals zorg, winkels, diensten, horeca en het verenigingsleven.

In het project ' Roetendael Plus' zijn de volgende partners verenigd:
- Gemeente Winterswijk

- WBC Projekten BV

- Algemeen Meddo's belang

- Kopersvereniging Meddo

- Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé / Stichting De Lichtenvoorde
- Woningcorporatie De Woonplaats

De samenwerking tussen de partners is sinds het begin van het project uniek te noemen. Er word samengewerkt vanuit de gezamenlijke zorg voor de toekomst van Meddo, onderling vertrouwen en respect voor elkaars belang.