Provincie Utrecht

verkeerslichten Amersfoortseweg (N237), Amersfoort

Vervanging verkeerslichten Amersfoortseweg (N237), Amersfoort

22-3-2007 -

Op 27 maart 2007 start de provincie Utrecht met het vervangen van de verkeerslichten bij de fiets- en voetgangersoversteekplaats op de Amersfoortseweg (N237) ter hoogte van de Stichtse rotonde in Amersfoort. De vervanging is nodig omdat de huidige verkeerslichten uit 1990 stammen en aan het einde van hun levensduur zijn. De werkzaamheden zullen uiterlijk 31 maart worden afgerond. Het verkeer op de Amersfoortseweg (N237) kan enige hinder ondervinden.

Werkzaamheden

Niet alleen de verkeerslichten zelf worden vervangen, er komt ook een nieuwe, moderne regeling met nieuwe regelkasten aan de kant van de weg. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt daarmee voor een veilige afwikkeling van het verkeer. De volgende werkzaamheden worden verricht:

* Vervangen verkeersregelkasten en installeren van nieuwe regelprogramma's.

* Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-verlichting. Deze verlichting is ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, bespaart energie en heeft een langere levensduur.
* Aansluiten op de provinciale verkeersmanagementcentrale in Huis ter Heide.

*

Gevolgen voor het verkeer
De werkzaamheden starten op 27 maart 2007 met het aanbrengen van tijdelijke verkeerslichten. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers tijdens de werkzaamheden veilig blijven oversteken. Vanwege tijdelijke, gedeeltelijke afzettingen kan het verkeer op de Amersfoortseweg (N237) enige hinder ondervinden. De provincie streeft ernaar om deze hinder zoveel mogelijk te beperken en voert daarom de meest ingrijpende werkzaamheden uit buiten de spitsperioden.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden aan de verkeerslichten kunt u contact opnemen met de heer A. van Leeuwen van de provincie Utrecht, tel. (030) 698 06 73, e-mail:
a.van.leeuwen@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19