Gemeente Waalwijk Wmo roadshow

Mensen met een verstandelijke beperking hebben ook te maken met de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning. In Waalwijk is dit goed begrepen. Daarom organiseert Onderling Sterk als belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, samen met MEE Brabant Noord en de gemeente Waalwijk op 27 en 28 maart twee avonden waarop op een begrijpelijke manier de essentie van de Wmo wordt toegelicht.

Samen met het kunstenaarscollectief Het Raakveld is een Wmo roadshow bedacht waarin de Wmo-boodschap helder is verwoord. Het Raakveld combineert muziek, zang en beeldtaal in een interactieve voorstelling. Er verschijnt een DVD, zodat de doelgroep de voorstelling na afloop opnieuw kan bekijken en bespreken. Hierbij hoort ook een Wmo-lied. De voorstelling is niet alleen voor Waalwijk ontwikkeld. Het Raakveld is bereid om na 28 maart de voorstelling op andere plaatsen in Nederland te spelen.

Naast de Wmo-roadshow is er ook een forum dat ingaat op vragen van aanwezigen.
Voor MEE Brabant Noord en de gemeente Waalwijk is dit een prachtig voorbeeld van de essentie van de Wmo: mensen bewust maken dat ze de regie van het leven zelf in de hand kunnen houden.

Namens Onderling Sterk, MEE Brabant Noord en de gemeente Waalwijk wil ik u van harte uitnodigen deze unieke avond mee te maken en u te laten inspireren.

U bent van harte welkom op dinsdag 27 of woensdag 28 maart 2007 in Partycentrum Zidewinde, Julianalaan 1 te Sprang-Capelle vanaf 19.00 uur.

We stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt, bij Ad de Ridder
Zorgconsulent/Relatiebeheer/PR MEE Brabant Noord Email: ad.deridder@meebn.nl

Publicatie datum 22-03-2007