Gemeente Rotterdam

Raadscommissies gaan meer naar buiten en vergaderen minder op het stadhuis. Zij hebben daarom één keer in de drie weken een externe oriëntatie. Zij bezoeken dan organisaties, komen in gesprek met burgers, krijgen presentaties en houden o.a. hoorzittingen.

Commissie voor Bestuur, Veiligheid en Middelen

Integrale aanpak Antillianen

Dinsdag 27 maart, 14.00 uur, Open Hof Kerk, Middelharnisstraat 153

Het bezoek van de commissie aan Pendrecht is een vervolg op het gesprek van de commissie met de Antilliaanse gemeenschap eind 2006. Begin 2006 werd door het college het Actieprogramma Integrale Aanpak Antillianen 2006 - 2009 vastgesteld. Doel van het actieprogramma is de overlast, criminaliteit en sociaal-maatschappelijke achterstanden onder Antillianen terug te dringen én te voorkomen. Vorige maand ontving de raad de resultaten over 2006.

Met het bezoek bereidt de commissie zich voor op de bespreking van actieprogramma met het college op 12 april. Onderzoekster Marion van San is uitgenodigd voor een toelichting op haar rapport "Verslaafd aan een flitsende levensstijl, Criminaliteit van Antilliaanse Rotterdammers". Aansluitend spreekt de commissie met de Stadsmarinier Antillianen en met vertegenwoordigers van Stichting Maas, koepelorganisatie van de Antilliaanse gemeenschap en gesprekspartner van het college bij de uitvoering van het actieprogramma. Het programma wordt afgesloten met een Ban Topa, waarin de commissie op informele wijze spreekt met vertegenwoordigers van de Antilliaanse gemeenschap in Rotterdam. De leden van de commissie voor Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie zijn ook voor deze externe oriëntatie uitgenodigd.

Commissie voor Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer

Mini-workshop met EDBR (besloten)

Donderdag 29 maart, 9.30 uur

Tijdens een mini-workshop maken de leden van de Commissie voor Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer nader kennis met de leden van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR) en de Young EDBR. Aanleiding van de externe orientatie is de nieuwe positie van de EDBR. De EDBR is een platform met ruim dertig opinieleiders uit het bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap en cultuur dat het college van B en W adviseert over de economische succesvolle sectoren, waarin de komende jaren moet worden geïnvesteerd. Naast een toelichting op de nieuwe verzelfstandigde positie van het platform is er een korte presentatie over het CO2-reductieprogramma in Rotterdam, dat mede op initiatief van de International Advisory Board (IAB) van de EDBR tot stand is gekomen. Aansluitend gaat men nader in op de positie van Rotterdam als leidende interculturele stad in Europa en de hoofdlijnen van het economisch beleid voor de periode 2008-2012. De bijeenkomst is besloten.

Bron: Griffie, 22-03-2007