Amsterdam RAI

Dinsdag 27 maart: officiële opening AutoRAI door minister-president Balkenende

DUURZAAMHEID EN PRIMEURS CENTRAAL OP NEDERLANDS GROOTSTE AUTOFEEST

Van donderdag 29 maart tot en met maandag 9 april wordt in Amsterdam RAI de AutoRAI 2007 gehouden. Tijdens de AutoRAI worden alle soorten personenauto's, toebehoren en accessoires tentoongesteld. Nederlands grootste autofeest doet zijn spreuk 'It's Showtime' alle eer aan: het publiek kan kennismaken met meer dan honderd primeurs. De naar verwachting 500.000 bezoekers kunnen twaalf dagen lang genieten van autonieuws, primeurs, concept cars, bijzondere paviljoens en indrukwekkende side-events. Ook kunnen beursbezoekers voor het eerst in de praktijk kennismaken met het rijden op diverse nieuwe, duurzame brandstoffen. AutoRAI 2007 gaat om de beleving van mobiliteit in al zijn verschijningsvormen. Er is dus volop aandacht voor exotische, hybride, klassieke en zuinige auto's, die zijn ondergebracht in verschillende paviljoens zowel binnen als buiten het RAI-complex.

AutoRAI 2007 wordt op dinsdagavond 27 maart officieel geopend door minister-president Jan Peter Balkenende. Hij zal tijdens de openingsplechtigheid tevens het startsein geven voor de campagne 'Start Future Now!', waarmee de autobranche laat zien wat er gebeurt op het gebied van schone, zuinige, veilige en stille auto's. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst, die door meer dan duizend genodigden zal worden bijgewoond, worden tevens korte inleidingen gehouden door Arjen de Jong, voorzitter van het TentoonstellingsComité AutoRAI, en Antonio Baravalle, President van Alfa Romeo S.p.A. in Turijn.

Auto in de toekomst

In het paviljoen 'Auto in de Toekomst' draait het tijdens AutoRAI 2007 om de toekomst van mobiliteit. Centraal in dit paviljoen staat de C,mm,n (spreek uit Common), een toekomstauto die is ontworpen en gebouwd door twaalf studenten van de Technische Universiteiten van Twente, Delft en Eindhoven.

ECO Village

Onder de naam ECO Village tonen autofabrikanten, energieleveranciers en andere exposanten hun visie op ecologisch en economisch verantwoord rijden. Autofabrikanten investeren volop in de ontwikkeling van nieuwe, milieuvriendelijke technologie, wat varieert van technieken om bestaande motoren schoner te maken, tot waterstof- en hybrideaandrijving en alternatieve brandstoffen.

SuperCar Paddock

Autovisie heeft voor het SuperCar Paddock enkele bijzondere auto's vastgelegd, zoals de Maybach Excelero en de Ferrari FXX - deze wordt speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland gebracht.

GTOpen

Het GTO-paviljoen laat ook een indrukwekkende verzameling performance cars zien, zoals de nu al klassieke Porsche GT, de vrij onbekende Gumpert Apollo uit Duitsland en de Ferrari Daytona Spyder. Bovendien zal in dit paviljoen in de Parkhal een primeur worden onthuld, de HB Special Limited Edition concept car.

Auto & Film

Herbie, Lightning McQueen en Eleanor - drie beroemde filmauto's die nog beroemder zijn dan de acteurs uit de films waarin ze voorkomen. Tijdens AutoRAI 2007 spelen zij de hoofdrol. In het Auto & Film-paviljoen wordt ook een filmtheater ingericht, waarin bezoekers kunnen genieten van de Blu-ray Home Theater Experience.

'Koninklijke Klasse'

De CARROS-stand Royal Class is te vinden in het hart van de hal waar ook de stands van de exclusieve automobielmerken zijn opgesteld. Dit jaar staat de stand in het teken van 'Koninklijke Klasse'. Getoond worden onder meer de Ferrari 456 GT van Prins Bernhard en de Rolls-Royce Phantom I 17EX van de Indiase Maharadja Bahadur.

Eerste Ladies Day

Voor het eerst in de geschiedenis wordt tijdens AutoRAI 2007 een Ladies Day georganiseerd. Extra activiteiten maken het tijdens Ladies Day op 3 april voor vrouwen extra aantrekkelijk de AutoRAI te bezoeken. De AutoRAI Ladies Day is powered by Sky Radio 101 FM. Sky Radio zal met een speciale 'VIP Lounge' zelf ook actief invulling geven aan het Ladies Day programma.

Over AutoRAI

AutoRAI 2007 is voor het publiek geopend vanaf donderdag 29 maart tot en met maandag 9 april, Tweede Paasdag, en vindt plaats in alle hallen van Amsterdam RAI. De beurs is op werkdagen geopend van 11 tot 22 uur en in de weekends en op beide Paasdagen van 10 tot 17 uur. AutoRAI 2007 wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met RAI Vereniging. Voor uitgebreide informatie, breng een bezoek aan www.autorai.nl.

Amsterdam, 23 maart 2007

Noot voor de redactie /