Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Leeuwarden, 26 maart 2007

Studenten Friesland College krijgen praktijkonderwijs bij Vitens

Waterbedrijf Vitens gaat voor het Friesland College praktijkonderwijs uitvoeren in het waterlaboratorium in Leeuwarden. De uit te voeren werkzaamheden voor 40 stagiaires zijn door beide partijen opgesteld in een overeenkomst, die op dinsdag 27 maart feestelijk wordt bekrachtigd.

Die middag wordt de overeenkomst ondertekend door de heren Chris Bruggink (lid van de Raad van Bestuur van Vitens) en Klaas Koops (voorzitter van het College van Bestuur van het Friesland College). Dit gebeurt vanaf 15.30 uur in het waterlaboratorium, in het bijzijn van praktijkexperts, docenten en stagiaires.

Het contract is tot stand gekomen omdat het Friesland College het praktijkgericht leren vorm wil geven. Hiervoor is het noodzakelijk dat studenten al vanaf het eerste jaar ervaring opdoen in de praktijk. Dat was voorheen alleen mogelijk in het vierde jaar. Het Friesland College leidt laboratoriummedewerkers op op MBO-niveau.

Het contract heeft een duur van een half jaar, met de wederzijdse intentie dit volgend schooljaar per jaar te verlengen. Van de 40 stagiaires die worden opgeleid bij Vitens, zijn 20 werkzaam bij de afdeling chemie en 20 bij de afdeling microbiologie. De begeleiding wordt door praktijkexperts uitgevoerd.

EINDE BERICHT