Acties bij Novio voortgezet

26.03.2007 / 15:56 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cnv bedrijvenbond

Cnv bedrijvenbond

Novio-personeel biedt Nijmeegs wethouder Lucassen dinsdagochtend petitie aan

Gratis spitsreis in Nijmegen krijgt vervolg

Het gratis vervoer per bus in en om Nijmegen krijgt ook dinsdag een vervolg. Op dag twee van de acties, dinsdag 27 maart, wordt om 10.30 uur een petitie aangeboden aan wethouder Peter Lucassen.

De eerste stakingsdag van het personeel van vervoersbedrijf Novio verliep succesvol. Nadat de ochtendspits was gereden en reizigers zonder te betalen in de regio Nijmegen konden reizen met een Novio-bus, gingen alle bussen naar de remise. Daar werden ze tegen de middagspits weer uitgehaald om opnieuw de mensen gratis te vervoeren.

Dinsdagochtend wordt opnieuw het spitsvervoer zonder betaling afgewerkt. Om 10.00 uur vertrekken de actievoerders vanaf de SCH-kantine (Rivierstraat) richting stadhuis om aldaar wethouder Peter Lucassen de petitie aan te bieden. De wethouder wordt in die petitie opgeroepen zich te houden aan gedane toezeggingen inzake de overname van Novio door Connexxion en de vorming van een vervoersbedrijf voor het Knooppunt Arnhem/Nijmegen (KAN). Alle gedane uitspraken hebben in de praktijk nog geen gestalte gekregen, menen de vakbonden nu.

Voor nadere informatie
Jean-Marie Severijns, onderhandelaar : 06 51 60 21 60
Wouter de Jong, persvoorlichting: 06 53 19 22 66

Utrecht, 26 maart 2007