Gemeente Papendrecht

22 maart 2007

Afscheidsreceptie gemeentesecretaris Van de Zedde Na bijna zeven jaar bij de gemeente Papendrecht te hebben gewerkt als gemeentesecretaris/algemeen directeur neemt de heer J. van de Zedde afscheid van de gemeente Papendrecht. Dinsdag 27 maart neemt dhr. Van de Zedde van 17.00 tot 18.30 uur afscheid tijdens een receptie in de raadzaal van het gemeentehuis. Relaties en overige belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Jan van de Zedde start op 1 april als zakelijk directeur bij de Drechtsteden.

Nieuwe bestrating voor het centrum
De bouw van het nieuwe winkelcentrum is inmiddels zover gevorderd dat maandag 2 april gestart wordt met aanleg van de nieuwe bestrating in het centrum. Vanaf die dag is een deel van de Veerweg definitief afgesloten voor doorgaand verkeer. Met bebording wordt verkeer omgeleid. Bussen van Arriva rijden via Weteringsingel, Overtoom en de nieuwe oprit aan het Bosch naar de Veerdam. De huidige bushaltes blijven in gebruik.
De werkzaamheden voor de totale openbare ruimte rondom het winkelcentrum vinden plaats in de periode van april tot en met september. De werkzaamheden worden achtereenvolgens uitgevoerd. Het gaat daarbij om aanleg van kabels en leidingen, verwijderen van asfalt, klinkers en tegels, verwijderen van funderingslagen, aanleg van het hoofdriool en de nieuwe verharding en natuurlijk het plaatsen van banken, fietsenrekken, afvalbakken, openbare verlichting, bomen en plantvakken. Zo wordt het nieuwe centrum van Papendrecht voorzien van hoogwaardige buitenruimte, met nieuwe materialen en producten, zodat het in het nieuwe centrum aangenaam verblijven en winkelen is. Op de Veerweg - van de ABN-AMRO bank tot aan de kruising van het Westeind - wordt in de maanden april en mei gestart met aanleg van het nieuwe wegvak. Aan beide zijden van dit deel van de Veerweg worden voorzieningen getroffen om winkels en horeca voor voetgangers bereikbaar te houden.

Ondertekening intentieverklaring kinderopvang Staringlaan Burgemeester De Bruin van Papendrecht en de directeur van stichting Wasko ondertekenen maandag 26 maart een intentieverklaring, waarmee zij de gezamenlijke intentie uitspreken tot het realiseren van nieuwbouw in de Staringlaan voor kinderopvang in combinatie met peuterspeelzaalwerk.
Wasko heeft momenteel een gemeentelijk pand aan de Staringlaan 1 in gebruik, waarin een peuterspeelzaal is gehuisvest en in kindercentrum Benjamin dagopvang wordt geboden. Het gebouw is verouderd en bovendien heeft Wasko de wens om het aanbod op deze plek uit te breiden. Aan de Staringlaan moeten in de toekomst zes groepen dagopvang en een peuterspeelzaal gehuisvest worden. Dit is alleen te realiseren in een nieuw te bouwen pand.

Noot voor de pers: vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd de ondertekening bij te wonen. Deze vindt plaats maandag 26 maart om 16.00 uur in de B&W-kamer van het gemeentehuis.

Persuitnodiging: aftrap Sportcentrum
Donderdagmiddag 29 maart wordt de aftrap gegeven voor het project Sportcentrum Lange Tiendweg. Hierbij worden ook doelgroepen als sportverenigingen, scholen, inwoners, gebruikers uitgenodigd. Deze openbare bijeenkomst wordt voorafgegaan door een persconferentie. Beide vinden plaats in sporthal De Donck. Het (voorlopige) tijdstip is 15.00 uur voor de persconferentie en 16.00 uur voor de aftrap. Verder nodigt de gemeente u uit om mee te gaan op een werkbezoek aan het sportcentrum in Terneuzen op zaterdag 31 maart (vertrek uit Papendrecht om 08.30 uur).
Vertegenwoordigers van de pers ontvangen op korte termijn nadere informatie.

Collectanten gevraagd voor gehandicaptensport in Papendrecht In de week van maandag 9 april tot en met zaterdag 14 april wordt in Papendrecht gecollecteerd voor de gehandicaptensport. Papendrecht doet voor de 24-ste keer mee aan deze landelijke collecte van het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten.
Veel collectanten zijn al meer dan tien jaar actief, maar helaas stoppen jaarlijks ook collectanten en komen er weinig nieuwe bij. Daarom ziet de organisatie graag aanvulling, ook met collectanten die maar een enkel uurtje beschikbaar zijn, is men al blij. Met speciale wensen voor een wijk of straten in een wijk wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.
Wie een steentje wil bijdragen, kan zich melden: mw. T. Hendriks wijk Molenvliet tel.: 6157974 dhr. A. Duyvis overige wijken tel.: 6153683 dhr. J. Mol Kraaihoek, Westpolder, Wilgendonk tel.: 06-22215441

Werkzaamheden Ketelweg
Langs de Ketelweg wordt vanaf maandag 2 april gewerkt aan de kruising Oosteind/Ketelweg tot en met Ketelweg 8 (Heus Staal). Eén rijstrook is beschikbaar voor het verkeer en daarom worden verkeerslichten ingezet.

Omwonenden en geïnteresseerden worden over de werkzaamheden onder meer geïnformeerd via de website www.ketelweginontwikkeling.nl en via www.papendrecht.nl, daar is ook een nieuwsbrief te vinden. Wie vragen of opmerkingen heeft, kan contact opnemen met toezichthouder Erik Hendriks, t. 078-6440870, e. vraagoverdeketelweg@wsrl.nl

Convenant wijkgericht werken ook door vierde wijkplatform ondertekend Stichting Wijkplatform wpwestpolder.nl en burgemeester C.J.M. de Bruin ondertekenden donderdag 22 maart het Convenant Wijkgericht Werken. Daarmee heeft ook het vierde en laatste wijkplatform van Papendrecht zich akkoord verklaard met de afspraken en rolverdeling die op het gebied van wijkgericht werken zijn gemaakt.
Stichting Wijkplatform wpwestpolder.nl werd kort geleden opgericht. Voorzitter Collin Bessels, secretaris Wilco de Keijzer en penningmeester Atze Helder namen in december 2006 het initiatief om weer een wijkplatform voor Westpolder van de grond te krijgen. Met enthousiasme wisten zij een bijeenkomst te organiseren waar meer wijkbewoners blijk gaven van hun betrokkenheid. De motivatie om een bestuur te vormen groeide en na de nodige formaliteiten was dit op 1 maart 2007 een feit. Het wijkplatform gaat meteen actief aan de slag met werven van meerdere bestuursleden en vrijwilligers. Een eigen website www.wpwestpolder.nl is inmiddels gelanceerd, via nieuwsbrieven zijn bewoners uitgenodigd om mee te denken over en mee te doen aan activiteiten in de wijk.
Op de website zijn alle activiteiten voor 2007 al op een rij gezet, evenals de belangrijkste punten van het wijkjaarplan. Wijkplatform wpwestpolder.nl is vanaf heden ook vertegenwoordigd in de Werkgroep en Stuurgroep Wijkgericht Werken zodat elke Papendrechtse wijk weer vertegenwoordigd is in het overleg met gemeente, politie en Westwaard Wonen.
(Foto's van de ondertekening volgen vrijdag 23 maart 2007.)

Openbare vergadering commissie van advies voor de bezwaarschriften Kamer I van de bezwaarschriftencommissie houdt op 27 maart 2007 een in beginsel openbare hoorzitting in het gemeentehuis van Papendrecht. De eerste zitting begint om 19.30 uur. Aan de orde is het bezwaarschrift dat is ingediend tegen een besluit van burgemeester en wethouders tot het niet-verlenen van een voorrangsverklaring voor een woning. De tweede zitting begint om 20.00 uur. Aan de orde is het bezwaarschrift dat is ingediend tegen een besluit van burgemeester en wethouders tot het weigeren van een verzoek tot handhavend optreden ten opzichte van een bedrijf in Papendrecht.
De bezwaarschriften alsmede de bijbehorende stukken liggen voor belanghebbenden ter inzage bij bureau Beleidscoördinatie van het gemeentehuis. Indien u de stukken wilt inzien, kunt u contact opnemen met de secretaris van kamer I, mw. mr J.J. van Opijnen. (Tel. 078-6418348). Zij is aanwezig van maandag tot en met donderdag.

Woensdag 25 april geen reisdocumenten aanvragen Woensdag 25 april 2007 kunnen in de Papendrechtse gemeentewinkel geen reisdocumenten (paspoorten, identiteitskaarten) worden aangevraagd en afgegeven. Die dag wordt namelijk het computersysteem vervangen. Ook spoedaanvragen kunnen dan niet in behandeling worden genomen of worden afgehandeld. Technische storingen voorbehouden, functioneert het nieuwe systeem donderdag 26 april weer normaal.

Steunpunt Vrijwilligerswerk Papendrecht
Papendrechtse organisaties kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Zo zijn vrijwilligers voordelig te verzekeren met een collectieve verzekering van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Verder zijn zaken als een beamer, laminator en inbindapparaat te leen.
Meer informatie:
PAD/Steunpunt Vrijwilligerswerk, Petra ter Meulen Markt 2
3351 AZ Papendrecht
Openingstijden: dinsdag en woensdag van 13.30 tot 15.30 uur. t. 078 - 6428135
e. p.termeulen@pad.dwo.nl
i. www.vrijwilligoppad.nu

____________