Gemeente Lingewaard


De vijftigste Nationale Boomfeestdag

Kou, regen en wind op de akkers van de familie Houterman aan de Waaldijk in Bemmel.

Het zonntje scheen even later op de weilanden van de familie Gemser aan de Angerensestraat in Gendt.

De vijftigste Nationale Boomfeestdag

Vorige week vierde Nederland de vijftigste Nationale Boomfeestdag. Lingewaard was ook van de partij. Basisscholen van Bemmel, Gendt, Doornenburg en Huissen trokken over de Lingewaardse weilanden om ruim 5.000 struiken in de grond te stoppen. Wethouder Bud Joosten trok ook de laarzen aan om de Boomfeestdag officieel te openen.

Het weer was afgelopen woensdag wispelturig. Regen, wind, kou, maar ook een vriendelijk zonnetje. Voor de meest schoolkinderen was het allemaal geen probleem. De natuur wint het altijd van een duffe schoolklas. Toch heeft het jaarlijkse boomfeest ook een educatieve rol. Wethouder Joosten ging is op de doelstelling van de Boomfeestdag. Die is bedoeld om de kinderen kennis en respect voor de bomen en leefomgeving bij te brengen. Ze leren dat bomen een belangrijk element is van de natuur.

Jaarlijks doen ruim 400 gemeenten mee aan de Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar worden door meer dan 150.000 kinderen, honderdduizenden bomen en struiken geplant. In de bijna 50 jaar dat de stichting nu bestaat, zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant.