Politie Haaglanden

Persberichten 27 maart

Haaglanden, 27-03-2007

Voor de vierde maal betrapt zonder rijbewijs
Den Haag - Surveillerende agenten hebben dinsdag 27 maart rond 01.30 uur een automobilist staande gehouden op de Maanweg. De man, 30 jarige Hagenaar, had een opvallende rijstijl, hij reed al slingerend over de weg. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs, bij navraag van de gegevens bleek bovendien dat dit al de vierde keer in zes maanden was dat de politie de man had aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Om die reden is de auto van de Hagenaar in beslag genomen.

Parfum kopen? Portemonnee weg
Den Haag - Een 48-jarige man uit Den Haag werd maandagmiddag 26 maart op de Van Speijkstraat aangesproken door twee mannen met de vraag of hij parfum wilde kopen. In eerste instantie wilde hij dat niet, maar hij bedacht zich. Toen hij uit zijn portemonnee 20,00 pakte, gristen de mannen zijn portemonnee uit zijn handen en renden hard weg richting Tasmanstraat. De Hagenaar bedacht zich geen moment en rende achter hen aan. Ook een 17-jarige getuige zette de achtervolging in. Op de Laan van Meerdervoort kreeg de getuige een van de verdachten te pakken en hield hem tegen. Samen met de aangever waarschuwden ze de politie, die de verdachte een 19-jarige Hagenaar aanhield. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

2038,16 aan openstaande boetes
Den Haag - Een verkeerscontrole kwam een 35-jarige automobilist uit Amsterdam duur te staan. De man werd maandagochtend 26 maart op de Parallelweg gecontroleerd en bleek nog 22 bekeuringen te moeten betalen. In totaal betaalde de man een bedrag van 2038,16 waarna hij zijn weg kon vervolgen.

Autokraker aangehouden
Den Haag - Een 37-jarige Hagenaar is maandagochtend 26 maart op de Kanonstraat aangehouden voor een diefstal uit een auto. De politie kreeg om 11.25 uur een melding dat op de Prinsessegracht in een auto werd ingebroken door een man met een lichtgetinte huid en een matje. De politieagenten gingen direct naar de opgegeven locatie. Onderweg daar naartoe, zagen ze een man fietsen die voldeed aan het opgegeven signalement. Toen de man de agenten zag, probeerde hij weg te komen. Maar in de Kanonstraat werd hij aangehouden. In zijn fouillering troffen de agenten twee navigatiesystemen en een autoradio aan. Op de Prinsessegracht werden twee opengebroken auto's aangetroffen. De verdachte bekende beide diefstallen.

Onder invloed tegen een politieauto
Den Haag - Een 27-jarige Haagse automobiliste is in de nacht van 26 op 27 maart op de Vrederustlaan tegen een politieauto aangereden. De politieagenten reden in een opvallend surveillancevoertuig door de Vrederustlaan en zagen hoe de auto hen op de verkeerde weghelft tegemoet kwam rijden. De agenten probeerden een aanrijding te voorkomen door naar rechts uit te wijken, maar dit lukte niet. De beide auto's schampten elkaar met de linker buitenspiegels. De agenten hielden de bestuurster aan. De vrouw was onder invloed van alcohol, zij blies 310 ugl's. De vrouw is aangehouden en kreeg verschillende processen-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - Na een melding van een mogelijke bedrijfsinbraak zijn politieagenten maandag 26 maart rond 09.15 uur naar een pand aan het Schietlood gegaan. Ter plaatse bleek dat de toegangsdeur van het pand was geforceerd. De agenten gingen naar binnen en troffen in het pand een volledig werkende hennepkwekerij met 2451 hennepplanten aan. Alle apparatuur en de planten zijn in beslag genomen.

Man aangehouden na schot met luchtbuks
Den Haag - Een 63-jarige vrouw uit Rijswijk belde maandag 26 maart de politie omdat zij op de Pleviersingel met een luchtbuks was beschoten. De kogeltjes kwamen in haar heup terecht. Ze wist niet wie er op haar geschoten had. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben met verschillende getuigen gesproken. Op basis van deze getuigenverklaringen belden de agenten bij een woning aan de Pleviersingel aan, omdat de vermoedelijke dader daar zou wonen. In de woning verklaarde een 22-jarige Hagenaar dat hij inderdaad het betreffende schot gelost had. Het wapen en de munitie zijn in beslag genomen. De Hagenaar is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Slachtoffer van een babbeltruc
Rijswijk- Een aantal vrouwen doorzochten maandag 26 maart tussen 15.00 uur en 15.30 uur een woning aan de Buziaulaan. Een vrouw rond de 20 jaar met een netjes verzorgd uiterlijk, belde aan bij een 84-jarige man en vroeg of zij een briefje mocht schrijven voor haar buren. Eenmaal binnen vroeg zij om een glaasje water. In de keuken leidde zij de man af, waardoor hij niet terug naar de kamer kon lopen en niet kon zien wat zich daar afspeelde. Ondertussen hoorde het slachtoffer andere vrouwenstemmen in de woning. Deze vrouwen doorzochten zijn woning. De verdachten verlieten de woning zonder iets te stelen. Het slachtoffer bleef geëmotioneerd achter.

120 km/u tijdens mobiel bellen
Rijswijk - Tijdens zijn surveillance zag een motoragent een 22-jarige Delftenaar met hoge snelheid over de Prins Beatrixlaan rijden. De snelheidsmeter gaf over een afstand van 700 meter, 120 km/u aan. De verdachte zag in eerste instantie het stopteken van de motoragent niet totdat de agent naast hem ging rijden. Het rijbewijs van de Delftenaar werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor het mobiel bellen tijdens het rijden.

Vrachtverkeer Kwintsheul
Kwintsheul - De politie controleerde 26 maart tussen 13.00 en 15.00 uur het verkeer in de Kerkstraat. De agenten schreven 10 bonnen voor het negeren van het verbod voor vrachtverkeer, één bon voor het mobiel bellen tijdens het rijden en één voor het rijden zonder gordel. De inwoners rond de dorpskern hebben veel last van de vele vrachtwagens die het verbod negeren.

Gesignaleerd staande jongen aangehouden
Delft Een 20-jarige jongen uit Delft werd gisteren 26 maart gecontroleerd op de Martinus Nijhoflaan. Tijdens de controle bleek dat de jongeman nog een geldboete moest betalen. Hij is hierop aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar werd hij agressief en ging door het lint. Hij beledigde de agenten en begon om zich heen te slaan. Hij is ingesloten. Een familielid kwam de boete van 103, 00 betalen.

Geopend portier, gewonde fietser
Voorburg Een 16-jarige fietser uit Delft raakte 26 maart omstreeks 14.40 uur gewond op de Parkweg toen hij tegen een geopend portier van een geparkeerde auto reed. De Delftenaar heeft het geopende portier waarschijnlijk niet gezien. Door de klap brak het glas van het portier en raakte de fietser gewond aan zijn hand. Hij hield een pijnlijke rug over aan de botsing.

Gewond na aanrijding
Zoetermeer Een 46-jarige fietster uit Zoetermeer raakte 26 maart rond 17.00 uur gewond op de Edisonstraat met de Stephensonstraat. Toen zij de kruising overstak, verleende een 54-jarige automobilist uit Zoetermeer haar geen voorrang en reed haar aan. De vrouw viel hierdoor omver. Zij is met letsel aan haar hoofd en schouder vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de aanrijding.

Meisje gewond na aanrijding
Zoetermeer Een 16-jarig meisje is gisteren gewond geraakt na een aanrijding op de Zegwaardseweg. Het meisje fietste daar en werd aangereden door een bestelauto met aanhanger. De bestuurder van de bestelauto reed door, maar meldde zich later bij een politiebureau. Het meisje werd vervoerd naar het Lange Land ziekenhuis. Daar bleek dat zij haar linkerknie heeft gebroken. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.