Politie Twente

Persbericht Politie Twente van 27 maart 2007

Twee auto's aangestoken, twee personen aangehouden

Hengelo

Afgelopen nacht, nacht van maandag de 26e op dinsdag de 27e maart, werd om ongeveer 01.05 uur een autobrand gemeld aan de Carel Willinkstraat in Hengelo. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen stond een auto aan de voorzijde in brand. Ook de brandweer was snel ter plaatse en brandstichting werd al direct niet uitgesloten.

Veertig minuten later werd eenzelfde voorval gemeld aan de Landmansweg, ook in Hengelo-Noord. Ook hier werd een mogelijke brandstichting niet uitgesloten.

Surveillerende politiemensen zagen om ongeveer 01.15 uur op de Uitslagsweg in Hengelo twee personen lopen die bij het zien van de politieauto er hard rennend vandoor gingen. Een van de twee, een 19-jarige jongeman uit Zutphen, kon direct daarop aan de Werninckhofstraat worden aangehouden. Hij werd als verdacht van mogelijke betrokkenheid bij brandstichting overgebracht naar het bureau en daar opgesloten.

Met behulp van een politiehond werd een onderzoek ingesteld naar de tweede man die was weggerend. Om ongeveer 02.30 uur die nacht kon hij in een tuin achter een woning aan de Mesdagstraat in Hengelo worden aangehouden. Ook hij is in verband met mogelijke betrokkenheid bij brandstichting overgebracht naar het bureau en opgesloten. Tot nu toe weigert deze persoon zijn identiteit op te geven.

Het team van de politie Twente, wat ook onderzoek doet naar de reeks autobranden die eind februari en begin maart in Hengelo plaatsvonden, neemt in het onderzoek ook deze twee branden mee. (07-039251 / 07-039252)

Jan Camphuis: 053-4555350


---- --