Gemeente Almelo

Almelo wil Keurmerken Veilig Ondernemen en Veilig uitgaan

Klik hier voor vergroting

Veilig uitgaan
De Stichting Criminaliteitsbeheersing Twente heeft opdracht van de Politie en de Gemeente Almelo gekregen om de Keurmerken Veilig Ondernemen en Veilig Uitgaan voor het centrum van Almelo te ontwikkelen. Maandag 26 maart was er in het Infocentrum een startbijeenkomst voor de horeca, ondernemers binnenstad, politie en justitie. Daar werd informatie gegeven over de inhoud van de Keurmerken, de organisatie rondom de Keurmerken en de maatregelen die nodig zijn. Namens de gemeente Almelo waren burgemeester Knip en wethouder Sjoers aanwezig.

Er is geen ondernemer die niet kan meepraten over vandalisme, agressie of diefstal. Het is een gemeenschappelijk probleem, waar eigenlijk alleen door middel van samenwerking iets aan gedaan kan worden. Daarom is het Keurmerk Veilig Ondernemen en het Keurmerk Veilig Uitgaan ontwikkeld. Winkel- en uitgaansgebieden komen voor certificatie in aanmerking als zij een aantal structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen.

Met maatregelen zoals inbraak-, overval-, en brandbeveiliging zorgt het KVO voor een veiliger en prettiger werkomgeving. De bedrijfsschade neemt af en het imago van het winkelcentrum en uitgaansgebied wordt verbeterd.