Politie Hollands Midden

Datum: 27 maart 2007


---
Leiden Poging en inbraak in woningen In de nacht van zondag 25 op maandag 26 maart is ingebroken in een woning aan de Fagelstraat. Door middel van gaatjes boren in een deurkozijn wist men binnen te komen. Er werd geld uit de woning gestolen. Bij een andere woning in dezelfde straat is het gebleven bij een poging. Hoewel het slot geheel van de deur was geschroefd, is men niet binnen geweest. In een woning aan de Mariënpoelstraat heeft men ook ingebroken. Hier werden gaatjes geboord in het raamkozijn boven de achterdeur. Vervolgens werd door de gaten het bovenlichtje geopend en kon men de woning in. Uit deze woning werd eveneens geld weggenomen.

Voorschoten Kop-staartaanrijding Maandag 26 maart om 17.00 uur vond op de Leidseweg tussen de Mozartlaan en de Bachlaan een kop-staartaanrijding plaats tussen vier personenauto's. Een 32 jarige automobiliste uit Woerden reed in de richting van de Bachlaan en zag te laat dat het verkeer voor haar afremde. De vrouw botste met haar auto tegen de auto van een 60 jarige Leidenaar. Vervolgens raakten nog twee andere auto's bij de aanrijding betrokken. De Woerdense werd met klachten aan de ribben overgebracht naar het LUMC. Haar auto en die van de Leidenaar moesten worden weggesleept.

Alphen a/d Rijn Verdachten openlijke geweldpleging aangehouden In een onderzoek naar een openlijke geweldpleging heeft de politie drie verdachten gehoord. De laatste verhoren vonden dit jaar februari en begin maart plaats. Het gaat om twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 19 en 21 jaar en een 25 jarige man uit Leiden. De Leidenaar en de 19 jarige verdachte zijn op vrije voeten gesteld in afwachting van een beslissing van de officier van justitie. De 21 jarige verdachte zit en zat vast als verdachte in een andere zaak, de gewapende overval op een woning aan de Paradijsweg in Ter Aar. Tegen de mannen zijn verdenkingen gerezen dat zij zich schuldig gemaakt hebben aan het mishandelen van twee jongens van 14 en 16 jaar en een man van 25 jaar, allen afkomstig uit Alphen aan den Rijn. Dit gebeurde in de avond van dinsdag 21 februari 2006 rond 21.00 uur in het winkelcentrum de Herenhof.

Het incident kreeg veel aandacht van de media en hield de gemoederen in de omgeving bezig. Geruchten dat hier zou gaan om een incident met racistische motieven kan de politie na het onderzoek ontzenuwen. Alles lijkt te zijn ontstaan na het op de grond spugen door de 14 jarige jongen. Hij zat met nog een aantal vrienden op een trap bij de Herenhof wat te 'hangen'. Op het moment dat er een groepje meisjes passeerde zou hij op de grond hebben gespuugd. Het vermoeden is dat de meisjes daarna de verdachten optrommelden, het gebeurde aan hen vertelden en dat de verdachten vervolgens het groepje jongens aanvielen en mishandelden. De 14 jarige raakte even buiten bewustzijn en werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis, waar hij een nacht ter observatie verbleef. Hij liep een hersenschudding en diverse kneuzingen op.

Waddinxveen Poging inbraak in bedrijven Bij een kapsalon aan de Brederostraat is in het weekend van zaterdag 24 maart geprobeerd in te breken. Men heeft een raam ingegooid om de zaak in te kunnen. Vooralsnog worden er geen goederen uit de kapsalon gemist. Tussen vrijdag 23 en zaterdagmorgen 24 maart is eveneens getracht in te breken in een supermarkt aan het Jan van Bijnenpad. Hier werd een raam opengebroken om de winkel binnen te komen. Vermoedelijk is men niet binnen geweest. Ook hier is niets weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Waddinxveen Inbraak in woning In de avond van vrijdag 23 en de nacht van zaterdag 24 maart is ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardlaan. Men heeft een deur geforceerd om de woning binnen te komen. Vervolgens werd een aantal kamers doorzocht op spullen. Uit de woning werd een autosleutel en geld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. Een buurtonderzoek maakt daar deel van uit.

Zevenhuizen Aangifte van mishandeling Een 23 jarige Rotterdammer heeft aangifte bij de politie gedaan van mishandeling. In een uitgaansgelegenheid aan de Zuidplasweg in Zevenhuizen zou hij op zondag 25 maart, rond 02.45 uur, woorden hebben gekregen met twee onbekende mannen. Een van de mannen gooide een glas naar hem toe, waarna er een worsteling ontstond. Buiten zette de worsteling zich voort. Toen de politie ter plaatse kwam was de vechtpartij gestopt. Agenten troffen de Rotterdammer gewond aan op de grond. Per ambulance is hij naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht. De twee onbekende mannen zijn niet mee aangetroffen. De politie zet een onderzoek in om de identiteit van de mannen te achterhalen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --