persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 27-03-2007

Man aangehouden voor oplichting

UTRECHT De politie heeft bij een winkel aan de van Rensselaerlaan een man aangehouden omdat hij prijsjes van goederen had verwisseld.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie een melding van het personeel dat een man zich zeer verdacht gedroeg. Het personeel zag dat de man prijsjes verwisselde van goederen en deze wilde afrekenen bij de kassa. De beveiliging greep in en hield de man staande. De 40-jarige verdachte uit Utrecht had van vier goederen de prijsjes verwisseld. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Bij een parkeergarage aan de Jacobsstraat heeft de politie twee mannen aangehouden voor het inbreken in een auto.

Door de beveiliging van de parkeergarage werd omstreeks 22.55 uur naar de politie gebeld omdat een aantal mannen zich verdacht gedroeg. De politie kwam ter plaatse en zag dat twee mannen wegrenden. Na een korte achtervolging konden beiden mannen 22 en 26 jaar uit Utrecht worden aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar mogelijk meerdere verdachten die zich in de parkeergarage ophielden.

Man onder scootmobiel

UTRECHT Maandagmiddag vond op de Vaalserberg een éénzijdige aanrijding plaats waarbij een man onder zijn scootmobiel belande en gewond raakte.

Een 82-jarige man uit Utrecht reed met zijn scootmobiel over de Vaalserberg. Ter hoogte van een verkeersheuvel verloor de man de macht over zijn stuur waardoor de scootmobiel kantelde en de man onder zijn voertuig terecht kwam. Op het moment dat het slachtoffer voor onderzoek naar het ziekenhuis werd gebracht werden de agenten door personeel van de Thuiszorg aangesproken.

Het bleek dat het slachtoffer voor het ongeval met zijn scootmobiel door de deur van het zorgcentrum in Lunetten was gereden en men naar de man op zoek was.

Het openbaar ministerie te Utrecht doet de volgende oproep:

UTRECHT - Op zondag 11 maart 2007 is in de Utrechtse wijk Ondiep een man door de politie neergeschoten. De man is aan zijn verwondingen overleden.

De Rijksrecherche verricht een onderzoek naar de feitelijke toedracht. Het is van groot belang dat zo nauwkeurig mogelijk wordt vastgesteld wat er is gebeurd. Daarom wil de Rijksrecherche in contact komen met alle mensen die het schietincident met eigen ogen hebben gezien.

Getuigen die het schietincident hebben gezien, wordt verzocht om contact op te nemen met de Rijksrecherche. De Rijksrecherche is bereikbaar tijdens kantooruren via telefoonnummer 070-3411100. Getuigen die al met de Rijksrecherche hebben gesproken hoeven op deze oproep niet te reageren.

Met een joint achter het stuur

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden voor het rijden onder invloed en het maken van verkeersovertredingen.

Een politieman reed omstreeks 16.10 uur in burger over de Rijksweg A 28 en zag ter hoogte van de Uithof een automobilist diverse verkeersovertredingen maken. Tevens zag de agenten dat de bestuurder een joint aan het roken was. De 23-jarige man uit Dordrecht kreeg een stopteken en werd aangehouden. Een art heeft bij de bestuurder bloed afgenomen om vast te kunnen stellen of de man onder invloed was.

Aangehouden na beroving

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man aangehouden voor het beroven van een andere man.

Rond 21.10 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het Stationsplein. Ter plaatse troffen agenten twee mannen aan. Eén van de mannen 25 jaar uit Utrecht had een andere man 25 jaar uit Utrecht van zijn geld beroofd. De verdachte man uit Utrecht werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij nog twee bekeuringen had open staan. Hij werd voor verhoor ingesloten.