Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 27-03-2007

Waarschuwing: oplichter met smoes om messen te slijpen

WOUDENBERG Op zondag 25 maart heeft de politie een aangifte opgenomen van oplichting. Een 85-jarige vrouw uit Woudenberg kreeg op woensdag 21 maart een onbekende man aan de deur die vroeg of zij nog messen te slijpen had. Ondanks haar weigering liep de man vervolgens brutaal de woning binnen. Het slachtoffer gaf vervolgens snel enkele mesjes en werkte hem de deur uit. Na korte tijd kwam hij terug met de mesjes. Toen de vrouw wilde betalen haalde de man zomaar geld uit haar portemonnee en liep snel de deur uit.

De politie waarschuwt bewoners van Woudenberg om alert te zijn op dergelijke oplichtingspraktijken. Twijfelt u over de integerheid van verkopers aan de deur, laat deze mensen niet binnen. Wilt u wel gebruik maken van aangeboden diensten, spreek van te voren een prijs af.

Veel mis

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een bromfietser bekeurd vanwege verschillende overtredingen. Agenten zagen de 14-jarige jongen uit Amersfoort rijden op een scooter over de Magelhaenstraat. Hij reed zonder verzekeringsplaatje en zonder helm. De jongen werd staande gehouden en kreeg hiervoor een bekeuring. Ook bestuurde hij natuurlijk de scooter zonder bromfietscertificaat. Met drie bekeuringen kon hij het bureau verlaten.

Gesloten verklaring

WOUDENBERG- Op maandag kregen 5 automobilisten een bekeuring omdat ze de geslotenverklaring negeerden aan de Voskuilerdijk.

Bestolen van tas

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 18.30 uur reed een 19-jarige vrouw uit Amersfoort over het Enkeerpad. De vrouw had een tas om haar schouder hangen en deze werd plotseling van haar schouder afgerukt. De vrouw kwam hierdoor ten val en bezeerde haar hand. De onbekende persoon ging er met de tas vandoor. De politie is op zoek naar getuigen en deze worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Zwaaien met een mes
AMERSFOORT- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij aan het zwaaien was met een zwaard. Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat getuigen hadden gezien dat een 19-jarige man uit Zeist met een zwaard aan het zwaaien was op de Bombardonstraat. Agenten kwamen ter plaatse en de man werd direct aangehouden. Inmiddels was het zwaard verdwenen. De man verklaarde het zwaard van een man te hebben gekocht en wilde deze even uitproberen en zwaaide hiermee als een Ninja. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het mes werd niet meer aangetroffen.