KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

27-3-2007

Grandioze finale Berenburg Cup!

Afgelopen weekend hebben instructeurs van zeilschool de Ulepanne onder ideale omstandigheden de finale van de Berenburg Cup verzeild. Vooraf was de spanning onder de deelnemers te snijden aangezien meerdere teams nog uitzicht hadden op de eindoverwinning. Bovendien geldt de Berenburg Cup als selectie voor de jaarlijkse Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen, die de Ulepanne de laatste twee jaar wist te winnen.

Het team van Roderik Vromans uit Lemmer deed voor de eerste keer mee en heeft de Cup knap gewonnen, al was de strijd pas gestreden na de laatste wedstrijd op zondag. De concurrentie was bijzonder groot en we konden tot en met de laatste wedstrijd op zondag geen steekje laten vallen. Ondanks een slechts start bij de laatste wedstrijd hebben we ons toch naar voren weten te knokken, aldus Roderik.

Peter Keus, zeilschooleigenaar: Dat dit evenement voor de achtste keer voor en door instructeurs wordt georganiseerd is erg bijzonder en ik ben dan ook bijzonder trots. Peter wenste de twee teams die zich hebben gekwalificeerd voor de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen alvast veel succes!

De eindstand van de Sonnema Berenburg Cup 2006 - 2007 is als volgt:
1. Het team van Rodrik Vromans, Lemmer (19 punten)

2. Het team van Nik Petersen, Sneek (22 punten)

3. Het team van Mark de Vaan, Munstergeleen (24 punten)

Internetadres: www.berenburgcup.nl
E-mailadres:hylke_steensma@yahoo.com