van den ende theaterproducties
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 27-03-2007 10:41

Amsterdam, 27 maart 2007

direct vanaf broadway nu in scheveningen: tarzan de musical

Vandaag eerste try out musical tarzan

Vanavond vindt in het Fortis Circustheater Scheveningen de eerste voorstelling van de musical Tarzan plaats. Na de intensieve repetitieperiode beginnen vandaag de try-outs voor het publiek. Nederland is het tweede land ter wereld waar de musical, gebaseerd op de wereldberoemde legende van Edgar Rice Burroughs, te zien is. In de hoofdrollen onder meer Ron Link als Tarzan en Chantal Janzen als Jane. Op 15 april is de Europese première van Tarzan in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar Europa te brengen. Nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland.

Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met Tarzan in de uitgave van 'All Story Magazine' van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd.Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt door Kala opgevangen en opgenomen in een gorillakolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht.

Noot voor de redactie/