Energie besparen: kleine moeite, groot verschil

27.03.2007 / 10:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Milieu centraal

Milieu centraal

Energie besparen: kleine moeite, groot verschil

Utrecht, 27 maart 2007. Met vijf verschillende radiospots roept voorzitter Ed Nijpels van Milieu Centraal deze week op tot energiebesparing. 'Hang bijvoorbeeld bij mooi weer de was buiten. Meer frisheid, voor minder geld. Kleine moeite, groot verschil', zegt Nijpels in één van de spots. Ze zijn te horen op Sky radio en BNR-Nieuwsradio. Energie besparen kan honderden euro's per jaar opleveren. De jaarlijkse energierekening van een gemiddeld huishouden bedraagt inmiddels zo'n 2000 euro.

Milieu Centraal wil met deze campagne consumenten meer mogelijkheden bieden om rekening te houden met het milieu. Het besparen van energie en daarmee van CO2 is daar een goed voorbeeld van. Een kleine moeite, maakt al een groot verschil. Nijpels tipt bijvoorbeeld het gebruik van spaarlampen, vraagt om de computer na gebruik echt uit te zetten, de verwarming een uur voor het naar bed gaan laag te zetten, of een watersbesparende douchekop te gebruiken.

Op de site van Milieu Centraal staan tal van andere tips over energiebesparing en mogelijkheden voor de consument om te besparen op de energielasten zonder comfort in te leveren. Voor elk huishouden is bovendien een advies op maat samen te stellen via de Energielastenverlager. Deze site (www.energielastenverlager.nl) is al ruim 90.000 keer bezocht sinds de start oktober vorig jaar. Een jaarlijkse besparing kan voor een gemiddeld huishouden oplopen tot 800 euro.


- einde persbericht -


---