Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 maart 2007

Maandagochtend alcoholcontrole

Midden- en Noordoost-Twente

De politie hield op maandagochtend 26 maart tussen 06.00 en 08.00 uur een alcoholcontrole, gericht op de nadronk van voorgaande dag. De controle vond plaats op de Deurningerstraat, Bornsestraat en Twekkelerweg in Hengelo en de Ootmarsumseweg in Fleringen. In totaal werden 223 blaastesten afgenomen. Daarvan bleken 2 automobilisten in overtreding. Een 47-jarige Oldenzaler blies 0,56 promille en een 26-jarige automobilist uit Tubbergen 0,9 promille. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-038735)

Politie zoekt eigenaren van aangetroffen autoradio's

Enschede

Op maandagmiddag 26 maart bracht een Enschedeër een tweetal tassen aan het politiebureau. In deze tassen zaten meerdere autoradio's en inbrekerswerktuigen. De Enschedeër had de tassen 's ochtends tijdens werkzaamheden in zijn tuin, verstopt onder de bomen, aangetroffen. De politie vermoedt dat de radio's afkomstig zijn van autokraken in de wijk Het Hogeland in Enschede, een nacht daarvoor. Bij twee autoradio's werd een eigenaar gevonden. Van de overige radio's is de eigenaar onbekend. De politie wil graag in contact komen met de mogelijke eigenaren en verzoekt de personen, die het afgelopen weekend het slachtoffer zijn geworden van een autokraak, zich te melden. (07-038873)

Twee verdachten aangehouden inzake autodiefstal

Hengelo

De politie hield op maandag 26 maart twee 18-jarige Hengeloërs aan op verdenking van diefstal van een personenauto op zaterdag 25 maart aan de Gieskesstraat in Hengelo. De auto van een 20-jarige Hengeloër werd in die nacht opengebroken, de stuurkolom vernield en radioapparatuur weggenomen. De auto is van de plaats gereden, echter door de enorme schade, kwamen ze er niet ver mee. De auto werd achter gelaten, nadat de apparatuur er uit was gehaald. Beide verdachten worden van meerdere autodiefstallen verdacht. Zij zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-038072)

Vijf personen aangehouden wegens winkeldiefstal

Borne

Op maandag 26 maart werd om16.25 uur een diefstal gemeld vanuit een winkel aan de Nieuwe Markt in Borne. Daarbij was een vrouw betrapt, toen bij het verlaten van de winkel het alarm afging. In de commotie die daarop ontstond, toen zich er nog eens twee vrouwen inmengden, zag de vrouw kans te ontkomen. Ze rende met de andere twee vrouwen naar een zijstraat. De vrouwen waren daarna bij twee mannen in een auto gestapt en weggereden. Een winkelbediende had hen gevolgd en het kenteken genoteerd.

De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in en trof op de Grotestraat genoemde auto rijdend aan. In de auto zaten 7 personen: 3 vrouwen, een 22-jarige met onbekende woonplaats, een 23-jarige Hengelose en een 44-jarige Almelose; 2 mannen, een 28-jarige Hengeloër en een 48-jarige Almeloër en 2 kinderen. De volwassenen voldeden aan het opgegeven signalement, waarop de politie hen aanhield. De auto is voor onderzoek naar het bureau gebracht. De politie trof daarin vele tassen met boodschappen, afkomstig uit meerdere winkels. In de handtassen van de vrouwen werden goederen aangetroffen, welke afkomstig waren van de winkel aan de Nieuwe Markt. Alle goederen, waaronder een grote hoeveelheid vleeswaren, zijn in beslag genomen om de herkomst van de goederen te achterhalen. De drie vrouwen zijn voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. De twee mannen konden na verhoor het bureau weer verlaten. (07-039078)

Aanhouding na vernielen voordeur

Oldenzaal

Op maandag 26 maart werd om 19.25 uur bij de politie gemeld, dat aan de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal een man probeerde de woning van een 30-jarige man binnen te dringen. Toen de politie bij bedoelde woning kwam, was de dader al gevlogen. In de voordeur zat een groot gat. Terwijl de agenten een onderzoek instelden, waarschuwde de bewoner hen, dat de verdachte aan de overzijde van de woning liep. De politie hield de verdachte, een 40-jarige Oldenzaler, daarop aan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-039156)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --