Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

VERSCHILLENDE VERKEERSACTIE IN DE GEMEENTE

Dinsdag 20 maart vonden de jaarlijkse fietskeuringen plaats voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de Geldropse basisscholen. Tegelijk werd de actie `Dode hoek bij vrachtwagens' gehouden. Vele vrijwilligers van de brandweer, de fietsersbond en VVN verleenden hun medewerking, evenals de Geldropse fietsenhandelaren Vermeulen en Van Lieshout, de DAF en het leger. Ondanks het matige weer verliepen de acties prima. De acties zijn onderdeel van het project Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) waaraan alle scholen deelnemen.

Vooral de dode hoek-actie was heel leerzaam. Diverse grote legertrucks, een truck van DAF en de gemeentelijke veegwagen waren aanwezig op het parkeerterrein van voetbalvereniging Braakhuizen. Begeleid door ervaren instructeurs en vrijwilligers konden de kinderen zelf ervaren wat een dode hoek is en hoe het zicht vanuit de vrachtwagen wordt verbeterd door de dode hoekspiegels.

MINDER GOEDGEKEURDE FIETSEN Van de ongeveer 500 fietsen werd 73 % goedgekeurd en voorzien van een OKÉ-sticker. Het aantal goedgekeurde fietsen was hiermee helaas iets lager dan bij de vorige keuringen (2006: 76%, 2005: 83%). Er werd echter extra streng gecontroleerd, vooral op de verlichting. Zelfs een zogenaamde "dagfiets" (een fiets zonder verlichting en enkel bedoeld om overdag te gebruiken) werd niet goedgekeurd. Ook overdag is verlichting immers vaak nodig, vooral in de winterperiode. Bovendien gaan de kinderen vaak 's avonds sporten en hebben zij dan ook een verlichte fiets nodig. In april moeten alle fietsen in orde zijn, want dan worden de praktijkexamens afgenomen. Daaraan mogen de kinderen alleen mee doen als ze een goedgekeurde fiets hebben.

PRIJSJES
Aan het eind van de dag werden er vele prijzen verloot onder de leerlingen met een goedgekeurde fiets. De prijzen, fietscomputers,
-pompjes, -sloten en reflecterende armbanden, werden beschikbaar gesteld door de gemeente en de fietsenhandelaren Van Lieshout en Vermeulen. De volgende leerlingen vielen in de prijzen: Imke Janssen, Ahmet, Senal, Elif (Windroos); Desirée Bogers, Pim Dankers (Regenboog); Daniël van Ringelstein, Amber Kuif, Cas van de Hurk (Ganzebloem); Wesley de Wit, Izaura Engelen (Beneden Beekloop); Sjors Verstappen, Romy van Doren ('t Klokhuis); Amy Lammers, Pleuni Winter, Niek Stad (St. Jozefschool); Angelo Reintjes, Marjolein Baas ('t Anker);Sietske Bootsma, Carlo Beek (De Bron);Rob van Lieshout, Djessy van de Putten ('t Vijfblad); Kevin Xu, Manon Spierings, Valerie Geelink (Dommeldal). Proficiat!