Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

50E BOOMFEESTDAG GROOTS AANGEPAKT

In het kader van de 50e Boomfeestdag heeft de schooljeugd in Geldrop en Mierlo volop bomen geplant. Op maandag 19 maart beet Basisschool de Windroos op Braakhuizen-Zuid al de spits af. Deze school had namelijk een feestje, samen met de kerk bestond de Windroos 75 jaar. Vanwege dit jubileum werd er een boom op de speelplaats geplant. Maar er was nog veel meer te vieren!

Ver van te voren hadden de kinderen op het schoolplein al een groot gat gegraven voor een jonge plataan. Wethouder Hoekman verrichtte de opening en merkte dat de kinderen goed wisten waarom bomen zo belangrijk zijn. De sterkste jongens van groep 8 droegen de boom naar de bestemde plaats, waarna andere kinderen het gat mee dichtgooiden en de grond goed aanstampten. Zo kan de plataan goed gaan groeien!

DE BOOMFEESTDAG
Op woensdag 21 maart, de `echte' Boomfeestdag, werd ditzelfde tafereel nog eens overgedaan.
De wethouders Hoekman en Maasakkers waren al vroeg in Mierlo aanwezig op de basisscholen Loeswijk en het Schrijverke. Bij deze scholen werden op het zelfde moment prachtige kastanjes geplant. Ook hier hadden vele kinderen zich rondom de bomen geschaard met tekeningen en wensjes om de boom een lang en gelukkig leven toe te wensen.

Om 11.00 uur begon het planten op de basisscholen De Ganzenbloem en De Beneden Beekloop.
De Beneden Beekloop had ook een jubileum te vieren. In aanwezigheid van Wil Maasakkers plantten de kinderen vier acacia's. Op het zelfde moment werden er op het schoolplein van de Ganzenbloem, onder toeziend oog van Renee Hoekman, twee platanen geplant. Net als voorgaande jaren gebeurde het planten in samenwerking met het IVN Geldrop.