Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

CAMPAGNE VOOR BETERE DOORSTROMING VERKEER ZUIDOOST BRABANT

Op 21 maart ging de campagne "Haal meer uit de weg" van start. Met deze grootscheepse campagne wordt bekendheid gegeven aan de vele wegwerkzaamheden die tot 2011 in Zuidoost-Brabant plaatsvinden én aan de plaatsen waar actuele informatie te vinden is. Doel is, door meer bekendheid, voor een betere doorstroming van het verkeer in de regio te zorgen.

Belangrijkste onderdeel van de mediacampagne is de website www.haalmeeruitdeweg.nl waar steeds actuele informatie over de wegwerkzaamheden en evenementen - die voor eventuele verkeersoverlast kunnen zorgen - te vinden is. Deze site is een van de initiatieven van een aantal samenwerkende organisaties die zich sterk maken voor een beter bereikbaar Zuidoost-Brabant. Zij werken intensief samen aan gezamenlijke oplossingen voor een betere benutting van het wegennet, aan minder hinder bij wegwerkzaamheden, aan betrouwbare reistijden, een vlotte doorstroming en meer veiligheid.

SAMENWERKING OM OVERLAST TE BEPERKEN Stagnering op de weg heeft economische gevolgen en leidt tot veel overlast voor woon-werkverkeer. Daarom is het van belang dat partijen in de regio hun werkzaamheden en activiteiten goed op elkaar afstemmen. Het werken aan de ene weg kan op een andere weg flinke overlast veroorzaken en lokale oplossingen zijn vaak een verplaatsing van het probleem. Veranderingen moeten onderling worden afgestemd zodat anticiperen mogelijk is. Dat beperkt de overlast voor de weggebruikers. Via het project Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant vindt deze afstemming plaats. Deelnemers zijn het SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven), de 21 gemeenten van Zuidoost-Brabant, Rijkswaterstaat Noord-Brabant en de Provincie Noord-Brabant.

GROOT OFFENSIEF
Om weggebruikers goed te informeren over de wegwerkzaamheden en evenementen op het wegennet in Zuidoost-Brabant, wordt gestart met een groot offensief. Naast onder meer dagelijkse radiospots op Omroep Brabant in de spits, zijn er wekelijkse kaarten te vinden in het Eindhovens Dagblad met de Top 5 van de wegwerkzaamheden. Ook staat er informatie op de gemeentelijke informatierubrieken in de huis-aan-huisbladen. Verder is er een uitgebreide actiekrant die verkrijgbaar is bij de gemeentehuizen in de regio, bij bibliotheken en bij benzinestations.
Bovendien is de website www.haalmeeruitdeweg.nl op 21 maart de lucht in gegaan. Hierop staan de belangrijkste actuele wegwerkzaamheden en evenementen. Te lezen is waar en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden, hoe lang ze duren, wanneer ze gereed zijn en van welke omleidingsroute gebruik kan worden gemaakt. Met één muisklik komt de bezoeker op een interactieve kaart met alle wegwerkzaamheden die de komende tijd in Zuidoost-Brabant worden uitgevoerd.

WAARSCHUWINGSSERVICE
De site biedt kosteloos een inventieve waarschuwingsservice aan. Via e-mail of sms worden één dag tevoren rond 16.00 uur automatisch berichten verstuurd over actuele wegwerkzaamheden. Geïnteresseerden kunnen precies aangeven voor welk traject en tijdvak informatie wenselijk is. Via de site is ook de uitgebreide informatiekrant te downloaden.