Afvalgids en Reststoffenbeurs bundelen krachten

27.03.2007 / 11:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Afvalgids.nl

Afvalgids.nl

Afvalgids en Reststoffenbeurs bundelen krachten

Afvalgids.nl en Reststoffenbeurs.nl, de twee belangrijkste websites in Nederland op het gebied van afval en reststoffen, gaan samenwerken.
Afvalgids biedt vooral informatie met betrekking tot de afvoer van afvalstoffen, de Reststoffenbeurs is gespecialiseerd in bemiddeling bij hergebruik van reststoffen.

De Reststoffenbeurs bemiddelt al 20 jaar bij hergebruik van afval en reststoffen voor het bedrijfsleven. Met de overgang van papieren informatie naar elektronische informatie via internet zo'n tien jaar geleden, is vraag en aanbod voor iedereen toegankelijk geworden. Afvalgids is vijf jaar geleden gestart met de website die informatie biedt over de afvoer van stoffen naar professionele verwerkers en heeft in korte tijd een niet weg te denken plaats verworven.

Omdat beide initiatieven elkaar goed aanvullen is een samenwerking zinvol gebleken. Afvalgids en Reststoffenbeurs bieden nu alle informatie om afval en reststoffen voor hergebruik aan te bieden, dan wel professioneel te laten verwerken. Beide namen zullen blijven bestaan, maar de websites zijn functioneel aan elkaar gekoppeld zodat de lezer eenvoudig van beide initiatieven gebruik kan maken.

Eén afvalportaal met alle informatie die het bedrijfsleven nodig heeft, dat is wel zo handig.

Door de samenwerking ontstaat een portaal waar gemiddeld 70.000 bezoekers per maand de benodigde informatie met betrekking tot afval- en reststoffen treffen.


---